Bakanlık’tan Karaburun’a plan vizesi
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÖÇK ilan edilen ilçede “bazı istisnalar dışında” Mordoğan ve Karaburun-Kuyucak Mevkii Planları’nın uygulanmasına izin verdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edildiği için bir yılı aşkın süredir bir çivinin bile çakılamadığı İzmir’in Karaburun ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı. Karaburun Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep sonrası yaptığı başvuruyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarının uygulanmasına izin verdi.
Karara göre, bazı istisnalar hariç bölgede inşaat çalışmaları yapılabilecek ve belediye ruhsat kesebilecek. Bakanlığı altını çizdiği hassasiyetler içinde kalmak koşuluyla belediye imar planını yürürlüğü koyacak. Bakanlığın kararının sınırları ve yansımasıyla ilgili Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan şu açıklamayı yaptı. Değerli Hemşehrilerim, 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nca ilan edilen “Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi” (ÖÇKB) kararı, ilçemizin doğal güzelliklerinin korunup gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir işlev yüklenmiştir.
- 06:59Sakız Dağı'nda ters laleler doğayı renklendirdi: Görsel şölen başladı
- 06:49Kırşehir'de 119 projenin toplam maliyeti 29,3 milyar TL olarak açıklandı
- 06:39Sinop'ta Turizm Haftası coşkusu: Öğrenciler doğayla buluştu
- 06:30Sibel Taşçıoğlu'nun yeni dizisi belli oldu: Kızılcık Şerbeti'ndeki ayrılık sonrası dikkat çeken rol
- 06:20Burundi'de gizemli hastalık can alıyor: 5 ölü, alarma geçen uzmanlar belirtileri açıklıyor!




