Bakanlık’tan Karaburun’a plan vizesi
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÖÇK ilan edilen ilçede “bazı istisnalar dışında” Mordoğan ve Karaburun-Kuyucak Mevkii Planları’nın uygulanmasına izin verdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edildiği için bir yılı aşkın süredir bir çivinin bile çakılamadığı İzmir’in Karaburun ilçesinde önemli bir gelişme yaşandı. Karaburun Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep sonrası yaptığı başvuruyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarının uygulanmasına izin verdi.
Karara göre, bazı istisnalar hariç bölgede inşaat çalışmaları yapılabilecek ve belediye ruhsat kesebilecek. Bakanlığı altını çizdiği hassasiyetler içinde kalmak koşuluyla belediye imar planını yürürlüğü koyacak. Bakanlığın kararının sınırları ve yansımasıyla ilgili Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan şu açıklamayı yaptı. Değerli Hemşehrilerim, 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nca ilan edilen “Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi” (ÖÇKB) kararı, ilçemizin doğal güzelliklerinin korunup gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir işlev yüklenmiştir.
- 16:46Başkan Yılmaz'dan gençlere Bursa'nın fethini anlatan tarihi ders: 'Medeniyet beşiği
- 16:37Samsun'un Balaç Mahallesi doğalgaza kavuşuyor: İmar planı değişikliği onaylandı
- 16:27MHP Muğla İl Teşkilatı'nda şok gelişme: Feshedildi!
- 16:1876 yıllık Türk kumaşçı Atesan Tekstil, Mısır pazarında yatırım yapıyor
- 16:08Başkan Aydın'dan mahalle sakinlerine ziyaret: Muradiye'de talep ve öneriler masaya yatırıldı




