• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 23 Şubat 2022 15:11

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Yem Desteği

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Üreticiye Yem Desteği
Üretimin desteklenmesi için kirsal kalkinma projeleriyle üretici odakli projeler gelistiren Aydin Büyüksehir Belediyesi, düzenli olarak sürdürdügü ve küçük aile isletmelerini üretimde tutmayi amaçlayan Büyükbas Hayvan Yem Destegi projesine devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi’nce gerçeklestirilen proje kapsaminda, 5 bas ve altinda büyükbas besleyen küçük aile isletmelerine, Büyüksehir’in istiraki olan ve Aydinli üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle bulusturan Ege Yem’in besi veya süt yemleriyle destekte bulunuluyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen projede dagitimlar, üreticiler için merkezi bir nokta belirlenerek kendi mahallelerinde yapiliyor. Germencik ve Incirliova ilçelerindeki dagitimi yapilan yem destegi üreticilerin yüzünü güldürürken, dayanismanin verdigi güçlü duyguyu da hissetmelerini sagliyor.

voyage otel

 

Yem desteginden Halk Ege Et marketlerinin raflarina uzanan bir destek

 

Fiyatlarindaki artisin küçük ölçekli üreticileri çok etkiledigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Birçok küçük üretici bu süreci sürdürülebilir bulmadigi için hayvanlarini satarak ya da azaltarak üretimden çekiliyor. Bu hem o vatandaslarimizi, hem de ekonomik ve saglikli gidaya ulasmak isteyen tüketicileri çikmaza sürüklüyor. Üretici ve tüketiciyi bu çikmazdan kurtarmaliyiz. Yem desteginden baslayip, ürünlerin Halk Ege Et marketlerimizin raflarina uzanan yolculugunda üreticimizin yaninda olacak örnek çalisma yapiyoruz. Gelistirdigimiz projelerle kirsal kalkinmaya destegimizi her zaman sürdürdük ve buna devam edecegiz.” dedi.

 

“Özlem Baskanimiz bizi unutmadi”

 

Yem Destegi projesinin faydali oldugunu belirterek Baskan Çerçioglu’nun üreticiye verdigi destegin önemine vurgu yapan Sadiye Uysal, “Üretsinler ve gelistirsinler diye milleti destekliyor. 1 ay bile yetse fayda faydadir. Özlem Baskanimiz bizi unutmadi yardimlarindan dolayi tesekkür ediyorum. Kadinin kadini desteklemesi lazim. Allah yardimcisi olsun. Basarilarinin devamini diliyorum” seklinde konustu.

 

“Bizim için çok büyük bir fayda.”

 

Yem fiyatlarindaki artisin yüksek olduguna dikkat çeken Cihan Dirik, “Yem ve saman almakta sikinti çekiyoruz, pahalilasti. Suan aldigimiz yemin fiyat listesi yerinde durmuyor.” ifadelerini kullandi. Aldiklari destekten dolayi Baskan Çerçioglu’na tesekkür eden dirik, “Bu bizim için çok büyük bir fayda. Böyle bir zamanda yanimizda durdugu için Allah razi olsun.” dedi.

 

“Her sey pahali köy hayati bitmek üzere”

 

Baskan Özlem Çerçioglu’nu ve projelerini desteklediklerini belirten Gülcan Burak, hayat pahaliligindan sikayet ederek köy hayatinin bitme noktasina geldigini belirterek “Hayvan bakmak zorlasti, saman pahali yem pahali, hayvanciligi birakmak üzereyiz. Mazot ve gübre pahali, pahali olunca ekemiyoruz ve hazirdan yedirmek zorunda kaliyoruz. Hepsini satmayi düsündüm. Sonra vazgeçtim, direnmeye çalisiyoruz. Köy hayati bitti, bitmek üzere her sey pahali.” dedi.

“Bizleri arayip bulduguna göre ne mutlu.”

Aldiklari hizmetten dolayi mutlu olduklarini ifade eden Halil Ibrahim Uysal, “Bizleri arayip bulduguna göre ne mutlu. Belediye baskanindan çok memnunuz. Hayvanlariniza bakin, aç kalmasin diye verdi.” seklinde konustu.

 

“Hayvanlari satmak zorunda kaliyoruz.”

 

Yem fiyatlardaki dalgalanmadan dolayi zorlandiklarini belirten Mehmet Yalçinkaya su ifadeleri kullandi “Bu sekilde giderse hayvancilik bitiyor. Yemler pahali, kirsal yerde bir sey yetistiremiyoruz mecbur hayvanlari satmak zorunda kaliyoruz. Yem ve hayat pahali oldugundan oglum satti. Desteklemenin artmasi lazim, belki bu sekilde isler yürür. Baskanimiz yem gönderdi, aldik ve mutlu olduk. Özlem Baskanimiza çok tesekkür ederim.”

 

Karagözler Mahalle Muhtari Mehmet Demiray köylerinde eskiden herkesin hayvancilik yaptigini ancak maliyetlerden dolayi artik yariya kadar düstügünü belirtti. Üreticilere verilen destek hakkinda konusan Muhtar Demiray, “Yem fiyatlarinin arttigi bir dönemde yapilan destek için Özlem Baskanimiza cani gönülden tesekkür ediyorum.” dedi.

 

Sirindere Mahalle Muhtari Muharrem Efe yem destegini güzel bir proje oldugunu ve her destegin önemli oldugunu altini çizerek “Vatandas suan yem fiyatlarinda magdur, yaraya merhem oldu. Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na yaptigi desteklerden dolayi çok tesekkür ederim.” dedi.