• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 09 Mart 2023 21:22

Anne ve babası kasten öldürme suçundan yargılanacak

Anne ve babası kasten öldürme suçundan yargılanacak
Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl yatağında ölü bulunan 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu’nun tutuklu bulunan annesi ve babası hakkında iddianame hazırlandı. Anne ve babanın nitelikli kasten öldürme suçundan yargılanacak

Muğla’nın  Bodrum ilçesine bağlı Mazı Köyü’nde  24 Ocak 2022 tarihinde evindeki odasında ölü bulunan 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu davasında tutuklu bulunan annesi Turcen Sakallıoğlu ve babası Mehmet Halil hakkında hazırlanan iddianamenin savcılık tarafından kabul edildiği belirtildi. Yapılan otopside  boyun kemiğinin kırık olduğu ortaya çıkan genç kızın anne ve babası, cinayet şüphesiyle tutuklanmıştı. 

voyage otel

 

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

 

Olayla ilgili savcılık tarafından düzenlenen iddianame Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kabul edildi.  Hazırlanan iddianamede Gamze’nin telefonundan her gece veri akışı olmasına rağmen olay gecesi veri akışının kesildiği, yatağın yanında prize takılı şarj aleti olmasına rağmen telefonunun şarjının az olduğu, ertesi gün de işe gideceği gözetildiğinde bu durumun beklenemeyeceği, yine maktulün müzik dinleme alışkanlığı olduğu ifade edilmesine rağmen kulaklığının, şarj kablosunun takılı vaziyette bulunduğu sehpa üzerinde olduğuna dikkat çekildi. Ortaya konulan bu nedenlerin, Gamze’nin ölü bulunduğu yatağa ölü olarak yerleştirildiğine dair şüpheyi desteklediği değerlendirildi. Sakallıoğlu’nun çiftinin husumetli olduğu kimsenin olmadığını ifade etmeleri, olay gecesi bölgede ikamet eden vatandaşların araçlarının dışında şüpheli bir araç tespit edilmemesinden dolayı Gamze’nin ölümünde üçüncü bir kişi etkisinin mümkün görülmediği belirtildi. 

 

KIZINI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ORMANA ATMAYI DÜŞÜNMÜŞLER

 

Hapisanede tutuklu bulunan bir kadın mahkemede verdiği ifadede  “Turcen bana "evde her yeri temizledim, o gece boyu uyumadım, kendime dair hiç bir şey bırakmadım" dedi. Ben ne olduğunu sorduğumda kendisi bana Gamze'nin gece bir civarında can verdiğini söyledi. Bir anlık bir boğuşma gerçekleştiğini ve Gamze'nin 0100 civarında can verdiğini, bunun üzerine Gamze'nin üzerinde ve evdeki kendisinden kalacak tüm izleri temizlediğini, daha sonra Gamze'yi taşıyarak yatağa bıraktığını ve daha sonra sabah uyandığında cesedi bu şekilde bulmuş gibi yaptığını söyledi.  Hatta başka muhabbetler esnasında "keşke sabah saatinde ihbar edeceğime kapıyı çekip ormana gitseydik döndüğümüzde ihbar etseydik, yahut götürüp ormana atsaydık" diye kendi düşüncülerine dile getiren beyanlarda bulundu. Bu tarz konuşmaları dalgın olduğu esnalarda yapardı. Gece boyu Gamze'yi kontrol ettiğinde Gamze'nin göğüs kısmının mosmor olup kaldığını, boynunda morluklar kaldığını söyledi. Ben neden morardığını sorduğumda "o andaki can telaşı ile dizleri ile üzerine çöktüğünü" sözlerini kullandı.

 

KAVGADA KOCASINDAN YARDIM ALDI

 

İddianamede "Otopsi raporuyla tespit edildiği üzere boğazı sıkılarak öldürülen 17 yaşındaki sağlıklı ve bilinci yerinde olan bir insanın hayatın olağan akışı kapsamında boğazının sıkılması girişimine bağırarak yahut direnerek karşı koyması üzerine karşılıklı olarak bir arbede ve kavga yaşandığı, bu kavga esnasında direnci kırmak amacıyla şüpheli Turcen'in eşi olan şüpheli Mehmet Halil'in gücünden faydalanmak amacıyla yardım aldığı, maktulün cep telefonundaki son hareket olan 00:55'te boyutları itibarıyla ön kameradan çekildiği anlaşılan siyah fotoğrafın ise kavga esnasında veya sonrasında telefonu almaya yahut kapatmaya çalıştıkları sırada yanlışlıkla çekildiğinin anlaşıldığı, bu kapsamda şüpheli Turcen'in olayı kendisine anlattığını beyan eden gizli tanığın ifadesinde geçen "Bir anlık bir boğuşma gerçekleştiğini ve Gamze'nin 0100 civarında can verdiğini" şeklindeki beyanların olayla örtüştüğü, olayın gerçekleştiği ikamette bir tanık veya kamera kaydı bulunmadığı gibi, ses ve olaylara tanık olabilecek yakınlıkta bir ikametin de bulunmadığı, maktul Gamze'nin ölü olarak bulunduğu odayı normalde odası olarak kullanmadığı, bulunduğu bölümdeki girişte sağdaki ilk odayı odası olarak kullandığı ve daha önce bulunduğu odada hiç uyumadığının tespit edildi" diye belirtildiği ortaya çıktı.