• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 10:31

Akbelen Ormanında Direniş Sürüyor!

Akbelen Ormanında Direniş Sürüyor!
Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında, yaklaşık bir aydır nöbet tutan köylü ve çevreciler jandarmanın egnellemesine rağmen direnişlerini sürdürüyor. Eylemcielr bölgeyi terk etmiyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sakinleri ve çevreciler, Akbelen ormanında termik santraller için maden ocağı açılmak istenmesi üzerine bölgede nöbet tutmaya başlamıştı. İkizköylüler ve çevrecilerin nöbet tuttuğu alan, dün gece yarısı bölgeye gönderilen 200 jandarma tarafından boşaltılmıştı.

voyage otel

Akbelen ormanlarının girişindeki bir tarlada çadır kurarak eylem ve nöbetlerini sürdüren köylülere, bugün Ekoloji Birliği Derneği, CHP İzmir Karabağlar İlçe Örgütü, Doğanın Çocukları, Kazdağları Dayanışma Grubu, Muğla Çevre Platformu, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi ile Balıkesir, Çanakkale Aydın, Denizli ve İzmir ile Muğla ilçelerinden gelen yaklaşık 300 kişi destek verdi.

“GİTMEYECEĞİZ, DİRENECEĞİZ”

İkizköy Çevre Platformu üyesi Deniz Gümüşel, “Sık sık yaşanan gerginlikler kesinlikle bizden kaynaklanmıyor. Burada her geçen gün doğaseverlerin, çevreye duyarlı vatandaşların sayısının artması, nöbet tutan kişilerinin çığ gibi büyümesi ve ormanları koruyacak duyarlı insanların toplanması başta şirket olmak üzere birilerini rahatsız etmiş durumda. Bu nedenle ormanlık bölgeden her gün 50 metre uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bugün de 45 derece sıcakta tarlanın ortasında bekliyoruz, bekleyeceğiz. Tek bir ağacı korumak için hiçbir yere gitmeyeceğiz, direneceğiz, ormanlık alanları talana teslim etmeyeceğiz” dedi.

İkizköylülerin Avukatı İsmail Hakkı Atal ise “Bugün burada yaşanan sıkıntının sebebi, yargı görevini yerine getirmeyen Muğla 1. İdare Mahkemesi’dir. Bugün de karar vermelerini bekleyeceğiz, bugün de karar gelmezse tazminat davasını yarın açacağız” diye konuştu.

NÖBET ALANINA JANDARMA YERLEŞİYOR

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Üyesi Ayhan Acar, jandarmanın bölgeye yoğun bir yığınak yaptığını ve köylülerin nöbet tuttuğu alanda kamp kurduklarını belirterek, "O bölgeye seyyar karakol kuracaklar sanırım. Erzak, alet edevatlarını getirdiler. Mavi bereliler bile gelmiş" dedi.

JANDARMA İLE KÖYLÜLER ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Bu arada bazı köylü ve çevrecilerin nöbet tutan arkadaşlarının yanına gitmek istemesi ve jandarmanın izin vermemesi üzerine bölgede yeniden gerginlik yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren gerginlik jandarmanın izin vermesiyle sona erdi. Yüze yakın köylü ve çevrecinin Akbelen ormanı nöbet alanına 100 metre mesafedeki bekleyişi sürüyor.