• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 29 Şubat 2024 16:36

Zeytinlik vasıflı araziye ÇED süreci

Zeytinlik vasıflı araziye ÇED süreci
Türkbükü Mahallesi’nde Hebil Bodrum Ortaklığı adına kayıtlı 34 bin 14 metrekarelik zeytinlik vasfındaki araziye, 85 odalık turizm konaklama tesisi yapılması için ÇED süreci başlatıldı

Türkbükü Mahallesi'nde Hebil Bodrum Ortaklığı adına kayıtlı 34 bin 149,84 metrekarelik arazi üzerinde, 28 apart ünite ve 57 suit ünite olmak üzere toplam 85 oda kapasiteli turizm konaklama tesisi yapılarak işletilmesi planlanıyor.

voyage otel

 

 

 

85 odalık tesisin maliyetinin 34 milyon 514 bin 892 TL olduğu ifade edildi. Projenin inşaat aşaması kapsamında maksimum 300 kişi çalışacağı, işletme aşamasında proje sahibi tarafından 350 kişinin istihdam edileceği açıklandı. İşletmede deniz suyundan içme veya kullanma suyunun ters ozmoz sistemi ile temin edilmesinin planlandığı, ters ozmoz sistemine dair geçerli mevzuat kapsamında gerekli izinlerin alınacağı da ifade edildi. 

 

 

 

Hebil Bodrum Ortaklığı’na ait arazinin Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan imar durum belgesine göre kısmen turizm tesis alanı, kısmen imar yolu, kısmen turizm + 2. Konut alanı, kısmen park alanı olduğu ifade edildi. Taşınmazın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında ise 'Zeytinlik' vasfında olduğu belirtildi. Proje, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının "Tanımlar" başlıklı (a) bendinin 1, 2, 3 ve 5 inci alt bentlerinde "Kültür Varlıkları", "Tabiat Varlıkları", "Sit" ve "Koruma Alanı" olarak tanımlanan ve aynı kanun ile 17/6/1987 tarihli ve 3386 sayılı Kanunun (2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bazı Maddelerin Eklenmesi Hakkında Kanun) ilgili maddeleri uyarınca tespiti ve tescili yapılan alanlar, kapsamında yer alıyor.