• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 31 Ağustos 2021 14:51

Zafer Bayramı’nda Çökertme’ye Akın Ettiler

Zafer Bayramı’nda Çökertme’ye Akın Ettiler
Mekanlarını ve çevreyi yeniden düzenleyen Çökertme yaşayanları, Zafer Bayramı kutlamaları için muhteşem bir gece düzenledi.

Geçtiğimiz haftalarda günlerce Muğla Bölgesini esareti altına alan yangınlar, Muğla il genelinde 55 bin 221 hektarlık alanı kül ederken, bu yangınlarda en büyük hasarı 15 bin 850 hektarlık alanın yanmasıyla Çökertme aldı.

voyage otel

 

Her sene 30 Ağustos Zafer Bayramını büyük bir coşkuyla kutlayan Çökertmeliler, bu sene hem yaralarını sarmak, hem de yaşayanlara moral olması açısından 30 Ağustos Etkinliklerini daha da coşkulu ve geniş bir katılımla yapmak için kollarını sıvadı. Mekanlarını ve çevreyi yeniden düzenleyen Çökertme yaşayanları, Zafer Bayramı kutlamaları için muhteşem bir gece düzenledi.

 

Sosyal Medya üzerinden yaptıkları duyuruyla Bodrum’da ve yakın çevrelerde yaşayanları moral ve destek olmaya çağıran Çökertme Sakinleri, yaptıkları çağrıyla binlerce kişiye ulaşarak seslerini duyurdular.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küllerinden doğmayı en iyi bilen milletiz.” Mottosundan yola çıkan Çökertme Esnafı, kollarını sıvayarak, bir hafta öncesinden çalışmalarına başladı. Milas Kamakamlığı’nın da destekleriyle, Anadolu Efs, Mey Diaggeo, Carrefousa, Tadım, Algida, Metro, May Ajans,  Huzur Unlu Mamulleri, Bursalı Can Dostlar, Kavaklıdere, Erba Sea Food, Aybey Gıda, Ruina Glamping, Zen Tiny Life, Snackpoint ve Ende Organik Ürünler’in sponsorluğunda bir gece düzenleyen Çökertme Esnafı, şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramı için yaklaşık Beş Bin kişiyi mekanlarında ağırladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Çökertme Köy Merkezi’nden başlayan, marşlar söylenerek Çökertme Yalısı’nda son bulan kortej yürüyüşü ardından, Çökertme sevdalıları, mekânlara akın ettiler.

 

Captain İbrahim, İhtiyar Balıkçı, Rose Mary ve Orhan Restaurant gibi ana işletmelerin belirledikleri fiks menü ile misafirlerini ağırlayan Çökertme esnafına çökertme halkı da destek verdiler. Deniz üzerine kurulan sahnede ücret almadan sahne alan Aykoç Band, Funda Gürses, Yaman Hadi, Ayper Yelbiz, Aydın Kara, Güray Cantürk ve Burçin Cantürk çökertmede düzenle nen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarında gecenin parlayan yıldızları oldular.

 

Gecenin sonunda yaptığı konuşmada “Her güçlüğün altından tek yürek olup kalkmasını, her mücadeleyi tek vücut olup zaferle sonlandırmasını bilen güzel kalpli Türk Halkımız, tüm coşkusu ve heyecanıyla yanımızdaydı. Bu anlamlı kutlamada, bizimle birlikte kocaman bir aile olduğunuz için emeği geçen, destek olan herkese teşekkür ederiz.” diyerek duygularını dile getiren Goca Kaptan İbrahim, kendisini dinleyenleri de duygulandırdı.

 

Geceden elde ettikleri gelirin tamamını evleri, tarla ve zeytinlikleri zarar görmüş, hayvanlarını yangın dolayısıyla kaybetmiş olan Çökertme Halkına destek olmak için oluşturdukları fona bağışlayan mekânların yanı sıra, işletmelerde gecenin anısına hazırlanan ve satışa sunulan magnetlerin de satış gelirlerinin tamamı da bu fona aktarıldı.

 

Gecenin sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaya gelen misafirler de, Çökertme Halkı da bu gecenin her anlamda amacına ulamış olmasından dolayı mutluydular.