• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 22 Ekim 2022 13:02

Yunanistan'tan Flaş Türkiye Açıklaması!!!!

 Yunanistan'tan Flaş Türkiye Açıklaması!!!!
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yaptığı açıklamada , Türkiye ile  görüşmelerinin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.

Bürsel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası ülkeler arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerden birisi de Türkiye ile Yunanistan arasında oldu.

voyage otel

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunan mevkidaşı Nikos Panayotopulos yaşanan gelişmeleri ve iki ülke arasındali krizi masaya yatırdı.  Bu görüşme Yunanistan cephesinde olumlu karşılandı.

 

Katıldığı basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ikili görüşeyi  olumlu değerlendirdi. Miçtakis “Halklarımız birbirlerine karşı düşmanca hisler beslemiyor. Bunun, korumamız gereken bir emanet olduğunu düşünüyorum. Birkaç gün önce Selanik-İzmir arasında ticari bir (gemi) seferi başladı ve umarım başarılı olur. Zira, bu şekilde iki halk arasındaki iletişim ve karşılıklı ticaret gelişebilir. İki Savunma Bakanı arasında görüşme olmasını olumlu değerlendiriyorum ve (belli) koşullar altında bu iletişim devam edebilir.” dedi.