• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2024 10:48

YK Enerji, “Yaşam Kat” ile Milaslı kadınlarla buluştu

YK Enerji, “Yaşam Kat” ile Milaslı kadınlarla buluştu
YK Enerji 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Milaslı kadınlarla geleceği konuştu

YK Enerji, “Yaşam Kat” adıyla hayata geçirdiği sosyal alandaki sürdürülebilirlik projeleri kapsamında Milaslı kadınlarla bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de kutlandığı etkinlikte Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi        Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu liderliğinde, ortak akıl metodolojisi ile kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak için neler yapılabileceği tartışıldı ve önemli projeler üretildi.

voyage otel

 

 

YK Enerji, 8 Mart Kadınlar Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı. YK Enerji’nin sürdürülebilirlik çalışmalarının sosyal kısmını oluşturan “Yaşam Kat” projesi kapsamında Milaslı kadınlar, ortak aklın konuştuğu “Arama Konferansı”nda bir araya geldi. Milas’taki Saklı Cennet’te düzenlenen etkinliğe, Milas’ta yaşayan kadınlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, YK Enerji’nin kadın çalışanları ve çalışanların eşleri katıldı. 

 

 

Etkinlikte konuşma yapan YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Bugün, her gün yaptığımız işten çok daha farklı ve anlamlı bir amaç için bir aradayız. Artık iş dünyasının en önemli gündemlerinden birini sürdürülebilirlik oluşturuyor. Biz de YK Enerji olarak, sürdürülebilirlik konusunu ana işimiz olarak görüyoruz” dedi.  Sürdürülebilirliğin üç boyutu olduğunu belirten Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu üç boyuttan birini ekonomik değer yaratmak oluşturuyor, ikinci boyutunda ise çevreyle ilgili çalışmalar bulunuyor. Üçüncü boyutta ise, YK Enerji olarak, tüm sosyal çalışmalarımızı ‘Yaşam Kat’ başlığı altında topladık. Kadının güçlenmesine odaklanarak projeler geliştirmeye devam etmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

 


Milaslı kadınlar, sorunların çözümü için projeler geliştirdi

 


Sürdürülebilirliğin üçüncü boyutunun ise toplumsal fayda olduğuna dikkat çeken Demir, “İşte bugün toplumsal fayda çalışmalarımız kapsamında çok önemli olduğunu düşündüğümüz kadınlarla bir aradayız. Milaslı kadınların hayata katılımını artırmak, sosyal fırsatlarını geliştirmek, girişimci kadın sayısını artırmak, istihdamın ve kadın görünürlüğünün çoğaltılması için neler yapılabilir konusunda tüm paydaşlar görüşlerini dile getirdi ve öncelikle sorunlar saptandı. Tüm gün süren çalışmanın ardından ortaya kadınlar için ayakları yeren basan çok önemli proje fikirleri geliştirildi. Kadınların fırsat verildiğinde neler yapabileceğini, nasıl başarılı olduğunu bir kez daha gördük. Bu vesileyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”  

 

 


“Kadınların kurduğu mikro işletmeler daha başarılı”

 


Arama konferansını düzenleyen Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, kadınların içinde olduğu her türlü kalkınma çabasının çok daha faydalı ve verimli olduğunu söyledi. “Örneğin, dünyanın her yerinde mikro işletme sahibi olan kadınların erkeklerden çok daha başarılı olduğunu görüyoruz” diyen Babüroğlu, “Bu nedenle Milas’ta düzenlenen bu arama toplantısı, Milaslı kadınların hayatını geliştirecek, sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını çoğaltacak bir zemin oluşturuyor. Kadınlar, gün boyu gruplar halinde çalışarak en önemli sorunları belirledi ve ardından da nasıl çözüleceğine dair öneriler ortaya koydu. Sağlık, eğitim, ulaştırma, çevre koruma, sokak hayvanlarının bakımları, atıkların değerlendirilmesi gibi toplumsal sorunların yanı sıra kişisel bilgi ve yetkinliklerini artıracakları çalışmalar, daha hareketli ve görünür bir sosyal hayat sahibi ve girişimci olmak, istihdama erişmek ve markalaşma gibi konularda çok önemli ve değerli projeler geliştirildi. Ortaya çıkan öneriler değerlendirilecek, projelerle bağlantılı kurumların da katkısı alınarak hayata geçirilecek” dedi. 
2023 yılından bu yana devam eden ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu liderliğinde yürütülen projenin ilk bacağında bölge gezisi yapılarak Milas muhtarları, gazeteciler, akademisyenler, YK Enerji’de çalışan kadınlar ve çalışanların eşleri ile görüşüldü. Kapsamlı görüşmeler sonrası ihtiyaçlar, problemler ve fırsatlar haritası oluşturuldu. Bölgeye detaylı bir bakış sunan sonuçlar ortaya çıkacak fikirlere temel oluşturması adına Milaslı kadınlar ile paylaşıldı.