• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Mart 2024 13:08

YK Enerji köy okullarını yeniliyor

YK Enerji köy okullarını yeniliyor
Yeniköy Kemerköy Enerji, bölge köylerindeki eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya köy ilkokullarını destekleyerek devam ediyor. Son olarak Alatepe, Ören ve Türkevleri’ndeki ilkokullarda yenileme çalışmaları yapıldı

Yeniköy Kemerköy Enerji, bölge köylerindeki eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya köy ilkokullarını destekleyerek devam ediyor. Son olarak Alatepe, Ören ve Türkevleri’ndeki ilkokullarda yenileme çalışmaları yapan Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Çalışanlarımızın aileleriyle birlikte biz Milas’ta yaklaşık 15 bin kişilik büyük bir aileyiz. Bu ailenin en büyük ihtiyaçlarından birinin de eğitim olduğunun farkındayız. Bu sebeple, komşu köylerimizdeki okulların ihtiyaçlarını gidermek, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almasına destek vermek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Köylerdeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve çocuklarımızın daha rahat koşullarda eğitim alma olanağına kavuşturulmaları için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

voyage otel

 

 

 


Türkiye’nin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 2,5’uğunu yerli kaynakla üreten Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (Yeniköy Kemerköy Enerji), faaliyet gösterdiği Milas’ta yer alan köylerin ilkokullarında gerçekleştirdiği yenileme faaliyetleri ile öğrencilerin ve öğretmenlerin daha kaliteli bir ortamda eğitim almaları için çalışmalar gerçekleştiriyor.   

 

 


Bölgedeki birçok köyde yer alan ilkokulların ve okullara bağlı öğretmen lojmanlarının yenilenmesini sağlayan Yeniköy Kemerköy Enerji, son olarak bölgede yer alan Alatepe, Ören ve Türkevleri’ndeki ilkokulların yenileme çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilkokulların yer aldığı binaların ve öğretmen lojmanlarının yenilenmesi, çatı düzenlemeleri, öğrencilerin daha hijyenik ortamlarda ihtiyaçlarının giderilmesi, anasınıfı için alan hazırlanması, bilgisayar ve sıra gibi donanımları okullara kazandırdı. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak kaynaklarını köylerin eğitimle gelişmesi gibi değerli bir alana kullandığını belirten Erol Demir, “Bölgenin en büyük şirketlerinden biriyiz; santrallerimizde çalışan 3 bin 100 kişinin yüzde 80’ini bölgedeki köylerde yaşayanlar oluşturuyor. Sürdürülebilirliği çalışmalarının merkezine konumlandırmış bir şirket olarak komşu köylerimize yatırım yapmayı ve katkı sunmayı sürdürüyoruz. Köy okullarımızın tadilatını yapıyor, çocuklarımıza daha kaliteli bir eğitim almaları için destek sağlıyoruz. Bu okullardan eğitim alarak hayata hazırlanan öğrencilerin gelecekte bizim oturduğumuz koltuklarda oturarak Milas için daha iyisini yapmaya devam edeceklerine inanıyoruz.” dedi.