• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 28 Mart 2024 16:11

Yıldız: Bodrum gastronomi merkezi olmalı

Yıldız: Bodrum gastronomi merkezi olmalı
Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı İş İnsanı Fatih Murat Yıldız, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bodrum’un en ucra köşesinde oturan vatandaşlara dokunan Fatih Murat Yıldız, ziyaretlerini ve seçim çalışmalarını EGE ALTERNATİF’e değerlendird

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi Adayı ve  İş İnsanı Fatih Murat Yıldız, EGE ALTERNATİF’e özel açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Bodrum’da turizmin sürdürülebilir bir politikasına ihtiyaç vardır. Bu da yerel yönetim ve merkezi hükümet iş birliği ile olacak. Ben bu noktada sorumluluk alıyorum ve mücadele edeceğim. Çok net ifade ediyorum Bodrum Gastronomi merkezi olmalı” dedi.

voyage otel

  
 

 


MEHMET TOSUN FAKTÖRÜ 

 

 

 Bodrum’da vatandaş odaklı ve sorun çözen bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu belirten Yıldız, “Bizler Bodrum’da ticaretin ve bodrum halkının içinde olan kişilikleriz. Mesleğimiz gereği de her gün binlerce insanla bir araya geliyoruz. Bu seçim sürecinde daha haraketli olduk. Bodrum halkına hizmet için de köşe bucak gezerek halkımızın istek, beklenti ve önerilerini alıyoruz. Çünkü biz kolektif bir anlayış ve Bodrum fikriyatı çerçevesinde hizmetti hedefliyoruz. Nitekim Bodrum İrtifakı bu anlayışının ürünüdür. Alanında uzaman bir ekibimiz var. Sorunlara hakim ve çözüm sunan anlayış ile Bodrum’u buluşturacağız. 2019 yerel seçim sürecinde ortaya konulan sorunların çözülmediğini ve katlanarak sürdüğünü görmekteyiz. Bu nedenle ‘sorunu yaratan bir anlayış sorunu çözemez’ diyoruz. Bodrum’un kaybedecek 5 yılı daha yok. 5 yıllın heba edilmemesi ve Bodrum’un daha kötüye gitmemesi için tecrübe, bilgi, deneyim ve hizmet sevdalısı bir anlayışın ürünü olan Bodrum İttifakı’nın ve Mehmet Tosun’un başa geçme zamanı gelmiştir. Bu değişim ise Mehmet Tosun ve ekibini işaret ediyor.” Dedi.

 

 

 

 Bodrum’da yaşanan su, trafik  ve alt yapı sorunları nedeniyle turizm sektörüne geriye gittiklerini ifade eden Yıldız, “ "Bodrum'umuz bir dünya markası ve büyüyor. Sorunlarımız da büyüyor. Gittikçe kronikleşen ve sorunları biriktiren bir Bodrum manzarası ile karşı karşıyayız. Önemli bir turizm merkeziyiz ama altyapıdan üstyapıya, yoldan çevre düzenlemesine, deniz ve doğanın kirlenmesine ve gittikçe turizmin üç aya sıkıştığı bir turizm ile karşı karşıyayız. Dünyanın hiçbir yerinde üç ay turizm yapıp 12 ay geçinen bir sektör yok. Bodrum'un birikmiş sorunlarını ancak kolektif bir anlayış ile çözebiliriz. Kimseyi ötekileştirmeden, birlikte çalışacağız.  1 Nisan’dan itibaren seçimin hemen ertesi günü sezonu başlatıyoruz. Biz hazır mıyız, değiliz. Önümüzdeki süreçte kışın çalışıp 1 Nisan’dan itibaren şehri turizmciye, denizcilere teslim eden, yazın da bu çalışmaların planlamasını yapan bir belediyecilik anlayışının bir parçası olacağım. Altyapı, su sorunu, yollar, sıkışmış sezonun uzatılması, kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

 

 

 

GASTRONOMİ VURGUSU 

 

 

 

Yıldız, Turizmle birlikte Bodrum’un gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesi için mücadele edeceğini belirterek, “Bizler aynı zamanda Bodrum mutfağının patronları, şeflerisiniz. Turizm sektörünün can damarı konumundayız. Fakat biz hala nitelikli insan kaynağımızı Bodrum'da tutamıyoruz. Bunun en büyük nedeni sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir turizm planınınız yok. Yılın tüm ayları turizm olmayınca işletmelerde nitelikli elemanı tutamıyor. Sezon 3 aya kadar inmiş durumda. 3 ay eleman çalıştırdıktan sonra mecbur olarak işten çıkartıyorsunuz. Bu bağlamda Bodrum’da turizmin sürdürülebilir bir politika ile ele alınması lazım. Bu da yerel yönetim ve merkezi hükümet iş birliği ile yapılması şart. Biz tam da bu noktada köprü görevi göreceğiz. Sürdürülebilir bir politika gastronomi alanın da besleyecektir. Ben bu noktada sorumluluk alıyorum ve mücadele edeceğim. Çok net ifade ediyorum Bodrum Gastronomi merkezi olmalı.  Yine turizm personelinin Bodrum'da ailesiyle birlikte yaşayabilmesi bu ekonomik şartlarda ne yazık ki çok zor. İster otelde ister teknede çalışın, Bodrum'da bir müddet sonra barınma sorunu başlıyor. Aile kurduğunuzda, aldığınız maaş kiraya yetmiyor. Bu sorun için projemiz hazır. Sayın Mehmet Tosun liderliğinde başlatılacak sosyal konut projemiz, şehrin dışında Milas-Bodrum arasındaki bir lokasyonda  olacak. Özetle bir sorunların çözümüne talibiz.” Şeklinde konuştu.

 

 

SPOR KENTİ BODRUM 

 

 

 

Yıldız, “Bu seçimlerde, hizmet için, Bodrum’un geleceği için sandık başına gideceğiz. Bodrum’u hak ettiği belediyecilik hizmetleriyle buluşturabilecek donelerimiz var. Bizler Bodrum’un toprağına, denizine, kültürüne, yeşiline, beyazına gönülden bağlı insanlarla bir araya gelerek, Bodrum İttifakını kurduk. Çocuklarımız, gençlerimiz ne ister, belediyeden ne bekler biliyoruz. Hangi mahallede hangi hizmete ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda mahallerimizde spor tesisleri eksik. Bazı mahallerde yok bile. Buna yönelik hemen somut adımlar atılıyor ve her mahalleye  spor tesisi yapılacak. Yine Sayın Mehmet Tosun’un projelerinden olan şehir stadyumu Bodrum’a kazandırılacak. Sadece stadyum olmayacak spor kompleksi olarak faaliyet gösterecek. Yüzme havuzu, spor alanları olacak. Geçlerimiz orada antrenmanlarını yapacaklar.   Takımlarımız bu alanlarda maçlarını yapacaklar. Biz Bodrum’un geleceği için, hizmet etmek için bu yola çıktık” dedi.

 

 

 

 

Belediye Kafeleri hakkında da konuşan Yıldız "Bu işletmeleri kar amacı gütmeyen işletmeler haline getireceğiz, belediye personelleri ve öğrencilere eskiden olduğu gibi indirimler tanımlayacağız" dedi.