• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 14 Aralık 2023 11:51

Yıldırımçakar: Bodrum’a Miras Bırakan Olmak İçin Aday Oldum

Yıldırımçakar: Bodrum’a Miras Bırakan Olmak İçin Aday Oldum
31 Mart 2024 tahinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerinde Bodrum Belediye meclis üyesi aday adaylığı için süreçte 1999 yerel seçimlerinde DSP belediye başkanı aday adayı olan Melek Yıldırımçakar’ın aday olması dikkat çekti.

31 Mart 2024 tahinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerinde Bodrum Belediye meclis üyesi aday adaylığı için süreçte 1999 yerel seçimlerinde Bodrum ilçesi Gündoğan Beldesinde DSP belediye başkanı aday adayı olan Melek Yıldırımçakar’ın aday olması dikkat çekti. Yıldırımçakar, “Bodrum’dan aldığımızdan çok daha fazlasını Bodrum’a geri kazandırmak, ona sadakatle bağlı olmak, sermayenin, köktenrantçı iktidarın iş birlikçilerinden korumak, mirasyedi değil miras bırakan olmak için aday adayı oldum” dedi.

voyage otel

 

HABER MERKEZİ -  31 Mart 2024 tahinde gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerine geri sayım sürüyor. Bodrum’da Belediye Başkanlığı için 25 isim başvurusunu yaparken Belediye Meclis Üyeliği için ise 29’u kadın 114 kişi başvuruda bulundu. Çok yönlü aday adaylarının yarıştığı bu süreçte 1999 yerel seçimlerinde Bodrum ilçesi Gündoğan Beldesinde DSP belediye başkanı aday adayı olan Melek Yıldırımçakar, ismi ön plana çıkıyor. Başarılı bir iş hayatı olan ve bunu ‘Yılın Kaliteli Hizmet Veren İnşaat Firması’ ödülü ile taçlandıran Melek Yıldırımçakar, hizmet için siyaset yolculuğuna çıkmış bulunuyor.

 

Bodrum’a gönül vermiş olan Melek Yıldırımçakar, sivil toplum kuruluşları ile yardımlaşma derneklerinde aktif görevlerde bulunarak sosyal sorumluluk projelerine de imza atmış biri isim.

 

YILDIRIMÇAKAR: BODRUM’A MİRAS BIRAKAN OLMAK İÇİN ADAY OLDUM

 

Bodrum gönüllüsü olarak Bodrum’un kronikleşmiş sorunlarının çözüme katkı sunmak için böylesi zorlu bir yolculuğa çıktığını ifade eden Melek Yıldırımçakar, “ Uluslararası bir anlamı olan Bodrum’umuz yoğun bir saldırı altında. Doğamız, denizimiz, doğal mimarimiz rant hırsına kurban ediliyor. Plansız yapılaşma nedeniyle Bodrum kentleşme ile karşı karşıya. Bu süreç iyi yönetilmezse Bodrum’u kaybedeceğiz. Bu bağlamda Bodrum’a hizmet etmek için meclis aday adayı oldum.  Bodrum’dan aldığımızdan çok daha fazlasını Bodrum’a geri kazandırmak, ona sadakatle bağlı olmak, onu küresel sermayenin, köktenrantçı iktidarın iş birlikçilerinden korumak, mirasyedi değil miras bırakan olmak için; Bodrum Belediye Meclis Aday Adaylığımı onurla, gururla, sevinçle, coşkuyla bir kez daha ifade ediyorum.“ dedi.

 

 

Düzensiz yapılaşmanın Bodrum’a fayda sağlayamayacağını belirten Yıldırımçakar, “Bugün gelinen noktada Bodrum’un sorunlarının arttığını görmekteyiz. Bu sorunların kaynağı da düzensiz yapılaşmadır. Su olmayan bir yere yapılaşma izni verildiğinde su sorunu yaşanır. Yol olmayan bir yerde yerleşim olursa yol sorunu yaşanır. Alt yapısı olmayan bir yere binalar dikerseniz doğal olarak alt yapı sorunu yaşanacaktır. Buna daha çok çeşitlendirebiliriz. Burada asıl mesele yürürlükte olan farklı farklı plan notlarından kaynaklanmakta. 11 belde belediyesinin imarı mevcuttu ve birçok yapı bunlara göre yapıldı. Bu planlar ile Bodrum Belediyesi’nin planları bir birine uymuyordu. Beldeler yapı izni verdi. Belde belediyeleri 2014 yılında kapandıktan sonra tüm sorunlar Bodrum Belediyesi’ne kaldı. Adeta tek suçlu Bodrum Belediyesi ilan edildi. Bu bağlamda bütün süreçlere rasyonel yaklaşılmalıdır. Ben bu sorunları bilen ve yaşayan birisi olarak katkı vermek, hizmet etmek, Bodrum dokusunu korumak için aday oldum. Hiçbir sorun tek başına ele alınamaz, su, yol, alt yapı gibi sorunları yaratan plansız büyüme ve onlarca imar planının olmasıdır.  Ben meclise girdiğimde bu sorunlarına çözümlerini ortaya koyacak bir yaklaşım geliştireceğim. Rasyonel yaklaşıp bütüncü çözüm önerilerini ortaya koyacağım” dedi.  

 

 

YILDIRIMÇAKAR: BİZ BİRLİKTE BODRUM’UZ

 

Bodrum’un hoş görü başkenti olduğu vurgusu yapan Yıldırımçakar, tüm toplumsal kesimlerin eşit temsiliyetinin önemli olduğunu belirtti.  Aslen Vanlı olan ve 30 yıldır Bodrum’da hizmet üreten Yıldırımçakar, kültürel zenginliklerin görünür kılınmasını talep ederek, “Bizim yaşadığımız coğrafya sıradan bir yer değil. Burası medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürlere şahitlik eden bir yer. Bu süreklilik arz eden bir süreç olmuştur tarihten günümüze. Bugün gelinen noktada Bodrumlusu, Vanlısı, Ağrılısı, Karadenizlisi, Aydınlısı, Gümüşhanelisi, Karslısı, Malatyalısı, Afyonlusu v.s. birlikte bir yaşam kültürü oluşturmuş durumda.  Bu yaşam kültürünü koruyacak ve kollayacak bir ‘ortak Bodrum’ aklına, fikriyatına ihtiyaç var. Bu fikriyat etrafında bir araya gelerek kültürel zenginliklerimize dokunabilmeliyiz. Ben bunu önemseyen birisi olarak bunun mücadelesini mecliste vereceğim. Biz birlikte Bodrum’uz. Bu gerçeği kimse değiştiremeyecek” ifadelerini kullandı.  

 

Başarılı bir iş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da görev alan Melek Yıldırımçakar, Bodrum Vanlılar Derneği üyesi olup çalışmalara destek vermekte. Yine Bodrum’da birçok kuruluşa üye olan Melek Yıldırımçakar, aktif görevlerde de bulunuyor.

 

Melek Yıldırımçakar, kendisi hakkındaki bilgileri ise şöyle özetliyor:

 

01.07.1979 yılında Van Özalp’te doğmuş olup, 1991 senesinden beri Bodrum’da yaşamaktadır. Evli ve 6 çocuk babasıdır. Bodrum’da taş ustalığı ile çalışma hayatına başlamıştır. Bodrum’un pek çok şantiyesinde çalışmıştır. Sonrasında BODEV İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. kurmuştur. Şirketi ile otel, konut, ekolojik köy gibi çeşitli projelerde müteahhitlik ve taşeronluk yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir.

 

2021 yılında Türkiye Exclusive Ödülleri’nde “Yılın İnşaat Firması” ödülünü

almıştır. 2023 yılında Bakü’de düzenlenen Türkiye Kalite Ödüleri’nde “Yılın KaliteliHizmet Veren İnşaat Firması” ödülünü almıştır.

Bodrum Ticaret odası üyesidir.

Bodrum Vanlılar derneği üyesidir.

Birçok dernek ve yardım kuruluşlarında katkı sağlamaktadır.

Bodrum gönüllüsü olarak Bodrum’un kronikleşmiş sorunları ve iyileştirilmesi ile yakından ilgilenmekte olup, konu hakkında röportajları da bulunmaktadır.

1999 yerel seçimlerinde Bodrum ilçesi Gündoğan beldesi DSP belediye başkanı aday adayı olmuştur.

 

 

 

İŞ DENEYİMİ

 

Polimeks Holding/Bodrum Erra Çiftlik Projesi

Taş malikâne, taş evler, seralar, atölyeler, yapay göletlerin bulunduğu konsept projenin müteahhitliğini yapmaktadır.

İkametgah:Bodrum/Dereköy -Polimeks Holding/Köyceğiz Çiftlik Projesi

Çamur Sıva Vilalar, Tiny Houselar, Sıvalı Mobilyalardan oluşan ekolojik köy

projesinde taşeronluk yapmıştır.

-Seba İnşaat/ Yasemin Evleri, Pearl, Diamond, Yalıkavak Taş Evler, Mare Projesi

Bodrum’un çeşitli noktalarında Seba İnşaat’a ait vila projelerinde uzun yılardır taşeronluk yapmaktadır.

-Besa Holding/Bo Viera Projesi

Hekimköy’de yapılan otel, rezidans ve vilalardan oluşan projede taşeronluk yapmaktadır.