• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 11 Mayıs 2020 21:42

'Yıkıldı' denilen Dodo Beach yerli yerinde' Üstelik sezona hazırlıkları devam ediyor!

'Yıkıldı' denilen Dodo Beach yerli yerinde' Üstelik sezona hazırlıkları devam ediyor!
Bodrum’da yıkımına başlandığı duyurulan Dodo Beach’in, yerli yerinde. Üstelik işletmede sezon hazırlıkları yapılıyor

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilen Yalıkavak Küdür Yarımadası’nın doğal haline kavuşması için başlatılan çalışmalarda sona gelindiği, Küdür Yarımadası’nda kalan son plaj işletmesinin de, Belediye ekipleri gözetiminde kaldırılmaya başlandığı bildirilmişti.  Belediye “350 metrekaresi ahşap iskele olmak üzerek yaklaşık bir dönümlük alanda faaliyet gösteren plaj işletmesinin yıkım işlemi, Yapı Kayıt Belgesini iptal edilmesi ve akabinde diğer yasal süreçlerin tamamlanması sonucunda işletme sahibi tarafından gerçekleştirildi” açıklamasında bulunmuştu.

voyage otel

Belediyeden yapılan açıklamanın aksine bölgede yer alan Dodo Beach adlı işletmede herhangi bir yıkım gerçekleşmedi. Yıkımı tamamlanmayan dodo beach'te yeni sezoun hazırlıkları da devam ediiyor. Ege alternatifin görüntülediği işletmede sezon hazırlıkları kapsamında  tahta düşemesi ve peyzaj çalışması yapılmakta.

 

"Tek bir tahta parçası sökülmedi"

Çevre aktivisti Güney Şirin uygulamaya tepki gösterdi. Yetkilileri göreve çağıran Şirin, " 30 Nisan tarihinde yerel ve ulusal basında, ünlülerin uğrak yeri ünlü beach clup yerle bir edildi manşetleri atıldı. 3 tahtanın sökülmesinin büyük abartıyla manşetlere taşınmış olmasının akabinde sonuç kocaman sıfır. Uzun zamandır Küdür yarımadasının doğal ve kültürel yapısının korunması için mücadele ediyor olduğumuz için bizlerde heyecanlandık. İşletme ruhsatı, yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ve belediye ekipleri gözetiminde yıkımı yapılacağı ifade ediliyordu. Araya giren 3 günlük yasak sonrasında 4 mayıs itibari ile hergün yıkımın yapılıp yapılmadığını kontrol ettik. Maalesef basının fotoğrafında görüldüğünden 1 tek tahta parçasının dahi sökülmediğinin, aksine işletmede yenilenme çalışmalarının yapıldığını tespit ettik. Belediye ekipleri corana virüslü günlerde elbette zor koşullarda çalışıyorlar. Lakin Küdür çok hassas bir bölgemiz. Biraz daha hassas davranılmasını ve yıkımın devam ettirilmesini talep ediyoruz. Bizler takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.