• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 10 Mart 2022 09:38

Yeni imar barışı söylentisi Muğla'nın sahil kesimlerinde kaçak yapı furyası başlattı

Yeni imar barışı söylentisi Muğla'nın sahil kesimlerinde kaçak yapı furyası başlattı
Seçim öncesinde yeni imar barışı söylentisi Muğla'nın sahil kesimlerinde kaçak yapıların patlamasına yol açtı. Belediyelerin kaçak yapı ile mücadeleleri ise aralıksız sürüyor. Kaçak yapılar tek tek yıkılıyor

Seçim öncesinde yeri imar barışının çıkartılacağı söylentisi Muğla’nın sahil kesimlerinde kaçak yapılarda çok büyük patlamaya neden oldu. Özellikle Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’nin bulunduğu Faralya Mahallesi ile devamındaki Hisar, Kızılcakaya, Kirme ve Alınca bölgeleri ile Kabak Mevkii onlarca kaçak yapıyla doldu.

voyage otel

 

Mühürleme ve cezaların da kaçak yapılaşmayı durduramadığını, son 3 yılda 3 bine yakın mühürleme olduğunu söyleyen CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir konuştu. Demir, “Ne yapılırsa yapılsın kaçak yapılaşmanın önü alınamıyor” dedi.

 

SÖZCÜ’nün haberine göre Yasak uygulaması nedeniyle malzemelerin teknelerle getirildiğini söyleyen Demir, “Çalışmalar genellikle gece yapılıyor. Ne yapsak kaçağı önleyemiyoruz” diye konuştu.

31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen “İmar Barışı” uygulamasında yaklaşık 10 milyon vatandaşın 19 milyarın üzerinde bedel yatırarak yararlanmıştı.

Şimdi de özellikle COVİD-19 salgını ile birlikte seçim öncesinde yeni bir imar barışının yapılacağı söylentileri ülke genelinde kaçak yapılaşmayı artırdı.

 

“CEZA VE MÜHÜRLEMEYİ TAKAN YOK”

 

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir SÖZCÜ’ye yaptığı özel açıklamada, Muğla genelinde kaçak yapılaşmadan duyulan sıkıntıyı dile getirdi. Demir, “Fethiye’de özellikle turistlerin büyük rağbet gösterdiği Kelebekler Vadisi, Kabak Mahallesi civarında ortalık kaçak yapıdan geçilmiyor.


Belediye tutanağı tutuyor, cezasını kesip yapıyı mühürlüyor ama kimse imar affı çıkacak diye mühür ya da cezayı takmıyor. Yönetime geldiğimiz son 3 yılda 2 bin 800 kişiye kaçak yapılaşmadan işlem yapılırken 3 yıldan önceki 20 yılda bin 200 kişiye bu işlem yapılmış. Belediye başkanımız mühürlüyor ama insanlar mühür fekki yapıyor.

 

Yollara jandarma ve zabıta koyarak kum ve çimento geçirilmesini engellemeye çalışıyoruz ama her yolu deniyorlar. Bazı malzemeleri yolu kontrol altında tuttuğumuz için teknelerle geçiriyorlar. Durum gerçekten vahim” dedi.