• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 16 Eylül 2020 13:57 Haber Girişi : 16 Eylül 2020 13:58

Yeni Foça'nın arıtma sorunu çözülecek mi?

Yeni Foça'nın arıtma sorunu çözülecek mi?
Yeni Foça Forum üyeleri beldeye gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yıllardır çözüm bekleyen arıtma ve cüruf sorunlarını anlatarak çözüm üretilmesini istedi. Tunç Soyer, Yeni Foça Forum üyeleri ile görüştü

Yeni Foça Forum üyeleri İzmir'in turistik beldelerinden Yeni Foça'ya gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Tunç Soyer'e yıllardır çözüm bekleyen arıtma ve cüruf sorunlarını anlatarak çözüm üretilmesini istediler. Soyer, atık sorununun en geç bir ay içinde çözüme kavuşturulacağı sözünü verirken, cüruf alanıyla ilgili sorunlarla da yakından ilgilenildiğini söyledi.

voyage otel

 

YENİ FOÇA'NIN İKİ TEMEL SORUNU VAR


Yeni Foça'nın yıllardır çözüme kavuşmayan atıkların arıtılmadan denize deşarj sorunu İBB Başkanı Tunç Soyer’in Foça’yı ziyareti sırasında da gündeme getirildi. Yeni Foça Forum üyeleri, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün hazır bulunduğu görüşmede Soyer'e beldenin iki temel sorunu hakkında bilgi verdi. Yeni Foça Forum sözcüsü Ezgi Levent, arıtma ve cüruf atık alanı yüzünden yaşadıkları çevre ve sağlık sorunlarını anlatarak İBB'nin bu iki soruna çözüm üretmesini beklediklerini söyledi. 

SOYER: EN GEÇ BİR AY İÇİNDE SORUN ÇÖZÜLECEK


Sık sık arızalanan ve Yeni Foça’da denize taşan arıtma sorununu en fazla 1 ay içinde kesin olarak çözecekleri sözünü veren Tunç Soyer, "Bu arada atık denize ulaşmadan bir havuzda toplanacak, 36 vidanjör çalışacak. Bu sıkıntıyı kökten çözeceğiz ama bugüne kadar bu sıkıntıları yaşamamıza sebep olan kim varsa hesabını soracağız. Konuyu yakından takip ediyorum kararlı bir şekilde üzerine gidecek ve seyirci kalmayacağız. Hepimize bedel ödeten kim varsa hesabını vermesi lazım. Bu arıtmaya milletin parası harcandı bu kadar kirliğe ve hastalığa sebep olan tesis kabul edilemez. Bunun bir bedeli olmalı, mahkeme sürecini başlatıyoruz” dedi.

Soyer, günlerdir Gencelli başta olmak üzere Yeni Foça’ya kurum ve kömür tozu yağmasıyla ilgili cüruf atık alanından kaynaklanan sorunlarla da ilgilenileceği, bölgeyi yerinde inceleceği sözünü verdi.

Reklam