• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 14 Ekim 2021 17:11

Yeni dünyanın dijital okulu Lıfe school tanıtıldı

Yeni dünyanın dijital okulu Lıfe school tanıtıldı
Öğrencilerin yeni dünyanın gerekliliği ‘multidisipliner ’birey olmalarına yardımcı olarak, onları sınava değil, gerçek ve gelecekte zor olacak hayata hazırlıyor.

Yeni çağa hazırlanmaktaki yetersizliği pandemi ile netleşen ve toplumsal bir sorun olarak hissedilen “eğitim”in iyileştirilmesi konusunda alternatif sunan bir dijital okul platformu olan Life School, Ankara Sheraton Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Kasım ayında hayata geçirilerek ülkemizin genç kuşağıyla buluşacak olan projenin detayları Life School Bilim Kurulu hocaları Prof.Dr.Soner Yıldırım, Prof.Dr.Fatma Bıkmaz, Prof.Dr.Müge Artar, Prof.Dr.Ayşe Çakır İlhan, Doç.Dr.Evren Şumuer, Prof.Dr.Gürcan Gürgen, Prof.Dr.Nihal Kuyumcu, Prof.Dr.Abdülrezak Altun, Prof.Dr.Tarkan Gürbüz ve Prof.Dr.Mustafa Sezer’in anlatımıyla gerçekleşen toplantıda aktarıldı.

voyage otel

Pandemi ile birlikte tüm dünyada mevcut müfredat ve bilginin aktarım metodlarının çağın gerekliliklerine yeteri kadar çözüm sunmadığı tartışılıyor. Ülkemizde ise bu durum daha çetin yaşanıyor. Biz, eğitim bilimcilere göre; eğitimi daha verimli kılmak, nitelikli ve gelecek öngörüsü yüksek, çözüm üretebilen bireyleri yetiştirmek, yeni dünyayı yakalayabilmek daha da önemlisi bunu yönetebilmek, eğitime bakış açısını sil baştan bir kararlılığa evirmekten geçiyor.

Türkiye'de İlk Kez Çağın Eğitim İhtiyaçlarına Dijital Bir Çözüm Önerisi

Genç Kuşağı ‘yeni dünyadaki ’hayatlarına hazırlarken; bambaşka bir bakışla hazırlanmış içerikleri ve ölçme değerlendirme sistemini, çağa uygun bir şekilde öğrencilere sunan Life School, Türk Eğitim Bilimci ve Eğitim Teknologları tarafından hazırlanan müfredatıyla dünyadaki mevcut eğitim sistemine ‘YENİ BİR EĞİTİM MODELİ’ önerisi sunuyor.

Life School, 12-17 yaş arası öğrencilerini pandemi sonrası kurulan yeni dünyayı tanımak, anlamak ve geleceğe hazırlamak için; Sanat – Spor – Kültür – Ekonomi – İş Dünyası – Medya – Teknoloji – Ekoloji gibi hayatın disiplinlerini ‘FARKINDALIK’ çatısı altında birleştiriyor.

Öğrencilerin yeni dünyanın gerekliliği ‘multidisipliner ’birey olmalarına yardımcı olarak, onları sınava değil, gerçek ve gelecekte zor olacak hayata hazırlıyor.

Öğrenmenin anlamının; fark etme, anlama, taşı yerine koyabilme olduğu bir sistemin gerekliliğini biliyoruz. Eğitime analiz etme, sorun çözme, hayatla baş edebilme ve yeni dünyada maddi manevi kazanımlar elde edebilme yeteneğini geliştirme olarak bakıyoruz ve görüyoruz ki mevcut patron ve yöneticiler, mevcut çalışma saatleri, mevcut ücretler yeni kuşağı hızla ‘Girişimcilik ’ekosistemine taşıyor. Önümüzdeki yıllarda ülkemizde büyük bir ‘Girişimcilik ’patlaması bekleniyor. ‘Girişimcilik'te başarı; farklı disiplinlerden bilgi sahibi olarak, bilgiyi bağlantısallaştırarak, hayatın içinde izdüşümlerini bularak, sorun çözerek, motive olarak, çalışarak mümkün. İşte tam burada, buna katkı vermek, ülkemizin yeni dünyada rekabet gücünü arttırmak ideali ile bu projeyi kamuoyuna sunuyoruz.