• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2024 10:17

Yeni başkanların ilginç ilk icraatları şaşırttı

Yeni başkanların ilginç ilk icraatları şaşırttı
31 Mart yerel seçimlerinin sonra ermesinden sonra birçok il ve ilçede yeni başkanlar mazbatalarını alarak koltuklarına oturdu. Bazı başkanların seçildikten sonra gerçekleştirdiği icraatlar ise tüm Türkiye'de gündem oldu. İşte başkanlar ve ilk icraatları..

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başkanlık koltuğuna oturan adayların yaptığı ilk icraatları gündem oldu. İşte ilk icraatları...

voyage otel

 


KAPIYI KALDIRDI

 

 

Soma Belediye Başkanı seçilen CHP'li Sercan Okur mazbatasını aldı. Mazbatasını almasının ardından Soma halkı ile buluşan Okur, seçim başarısını vatandaşlarla birlikte ‘erik dalı’ oynayarak kutladı. Okur, daha sonra Soma Belediyesi’nde yapılan devir teslim töreninde görevini devraldı. Yeni Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ise “Başkanımız Ali Tulup'a şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel seviyeli bir seçim dönemi geçirdik. Seçim döneminde kin ve nefret değil sevgi saygı ve centilmenlik ön plandaydı. Bu nedenle seçime giren tüm aday arkadaşlarıma, siyasi partilerin yöneticilerine, teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda parti rozetini çıkarıyor, sayın ilçe başkanımıza emanet ediyorum. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil tüm Somalıların ve herkesin belediye başkanı olacağım. Kimseyi kimseden ayırmadan, particilik ve hemşehricilik yapmadan haktan ve hukuktan ayrılmadan, liyakate önem vererek, sevgi ve saygı çerçevesinde başkanlık yapacağım" şeklinde konuştu. Daha sonra makam odasına geçen Okur, "Kıymetli Somalılar, şarjlı matkaplar, tornavidalar hazır mı" diyerek eline aldığı matkap ile makam odasının kapısını söktü.

 

 

ARAPÇA TABELALARI SÖKTÜ

 

 

Nevşehir Belediye Başkanı seçilen İYİ Partili Rasim Arı’nın ilk talimatı şehirdeki Arapça tabelaların kaldırılması oldu.

 

 

MHP’Lİ RAKİBİNİN İŞ YERİNİN ÖNÜNÜ KAZDI

 

 

AKP’li Niğde Bor Belediye başkanı Serkan Baran mazbatasını almasının ardından yaptığı ilk iş, kendisinin karşısına MHP’den aday olarak çıkan Sıtkı Erat’a ait eczane dükkanının önünü kazıp bırakmak oldu. Yaya ve araç geçitine kapatılan eczane fiilen hizmet veremiyor. Borlular ise bu durumu intikam olarak değerlendirirken, yerelde Cumhur İttifakı çatırdamaya devam ediyor. Yine edinilen bilgiye göre de Baran bugün de yerel seçimde MHP’yi desteklediğini iddia ettiği 6 işçiyi tazminatsız olarak işten çıkardı.

 

 

MAKAM ODASINI DEĞİŞTİRDİ

 

 

Sarıgöl'ün yeni Belediye Başkanı CHP'li Tahsin Akdeniz'in ilk icraatı herkesin ulaşabilmesi için makam odasının ikinci kattan birinci kata taşınması talimatı oldu. Makam odasını ikinci kattan birinci kata indiren yeni Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, "Kapım herkese açık olacak vatandaş aynı anda bana ulaşacak" diyerek makam odasının değiştirilmesi talimatını verdi. Başkan Akdeniz makamına oturmadan belediye kafeteryasında tebrikleri kabul etti.

 

 

EMEKLİYE PAZAR DESTEĞİ

 

 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Üsküdar'ın yeni belediye başkanı seçilen Sinem Dedetaş, ilk icraatı olarak, emeklilere pazar desteği vereceğini duyurdu.

 

 

TEBRİK SEREMONİSİNİ İPTAL ETTİ

 

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olan, AKP Adayı Sami Er görevi devraldı. İlk icraati olarak kendisini tebrik etmek isteyenlere gün ve saat verip haftalarca tebrik kabul edemeyeceğini söylemek oldu. Er, "Yarın saat 15 te belediye de kabul edeceğiz. Yapacak çok işimiz var günlerce haftalarca hayırlı olsun ziyareti yapamayız. Malatya için kaybedecek vaktimiz yok. Malatya halkına sözümüzü yerine getirmek için kısa süre içerisinde çalışmaya başlamalıyız. Bizim seremoni ile devir teslimle kaybedecek vaktimiz yok.” dedi.

 

 

ÇEVRE DÜZENİ PLANI

 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mustafa Bozbey ise ilk icrati olarak kentin çevre düzeni planını hazırlamak olarak belirledi. Bozbey, "Hiç zaman kaybetmeyip hemen işe koyulacağız. Önceliğimiz de planlar olacak. Bursa’nın planlarını yapacağız. Kentin anayasası kabul ettiğimiz 1/100 binlik Çevre Düzeni planını hemen hazırlayacağız.” dedi.

 

 

BELEDİYEYE "T.C." EKLENİYOR

 

 

Nevşehir Derinkuyu Belediye Başkanı seçilen Taner İnce, göreve başlamasının ardından ilçedeki ilk icraatını duyurdu. Başkan İnce, ilk işinin Derinkuyu Belediyesi'nin tabelasına "T.C." (Türkiye Cumhuriyeti) ibaresinin eklenmesi olacağını açıkladı.

 

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI DEĞİŞTİRDİ

 

 

Zonguldak Belediye Başkanlığı görevine dün seçilen CHP’li Başkan Tahsin Erdem daha mazbatasını almadan ilk icraatını yaptı. Belediye Başkanı seçilen Tahsin Erdem’in talimatıyla eski Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Belediyeye ait sosyal medya hesaplarında değişime gidildi. Belediye ve Başkan adına açılan Facebook, Instagram ve Twitter hesapları değiştirdi.

 

 

SMA BEBEĞE DESTEK

 

 

Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı unvanını kazanan CHP’li Burcu Köksal tebrik çiçeklerini umuda dönüştürecek adım attı. Köksal seçim zaferi sonrası kendisine gönderilecek olan çiçek ve benzeri hediyelerin nakdi tutarlarının kentin SMA’lı çocuğu Mehmet Akif’e bağışlanması için ilk icraat olarak elini taşın altına koydu.