• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Nisan 2022 12:14

Yazar Ergün Poyraz'a yapılan saldırının perde arkası

Yazar Ergün Poyraz'a yapılan saldırının perde arkası
Toplumsal yazarı Ergün Poyraz'ın dün akşam saatlerinde uğradığı saldırının perde arkası ortaya çıktı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan yazarımız Ergün Poyraz, evinin önünde uğradığı saldırıda ağır yaralandı. Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yazarımız yoğun bakıma alındı. Poyraz'ın hayati tehlikesi sürüyor. 

voyage otel

 

CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin 'mıcır ihalesinin' detaylarını öğrenmek adına veridiği dilekçe sonrasında saldırıya uğrayan Poyraz'ın daha önce de bu konuda belediyeyi uyardığı öğrenildi. Belediye Başkanı ile ihaleyi alan ZBT İnşaat firmasının patronu Turan Bagı'nın işbirliği yaptığı, verilen dilekçenin de bu işbirliği sonucunda sızıdırıldığı iddia edildi. 

 

İHALELERLE PATORNLUĞUNA


Poyraz'ın dilekçesinde konu ettiği holdingin, Belediye'nin 17 ihalesinden 15'ini alması akıllara patron Turan Bagı'nın belediye başkanı ile olan ilişkisini gündeme getirdi. Toplumsal'ın edindiği bilgiye göre daha önceleri bir beyaz eşya dükkanında sıradan bir işçi olarak çalışan Bagı'nın, özellikle belediyelerden aldığı ihalelerle inşaat firmasının patronuna dönüştüğü öğrenildi.

Turan Bagı'nın PKK KCK ile bağlantısı olduğu Toplumsal'a gelen bilgiler arasında. Toplumsal Yazarı Ergün Poyraz'a saldıran kişilerle beraber azmettirici Turan Bagı'nın da olayla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi.