• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Temmuz 2022 13:49

Yangınlara ilk müdahale için ‘bidonlu’ önlem

Yangınlara ilk müdahale için ‘bidonlu’ önlem
Muğla ormanlarında bu yılki Marmaris yangınından sonra orman varlığının yüzde 60’lardan daha aşağıya düşmesiyle birlikte önceki yıllarda Bodrum ve Marmaris’te başlatılan ‘Yangınlara ilk müdahale için bidonlu önlem’ hızla il geneline yayılıyor.

Önceki yıllarda Bodrum ve Marmaris'te başlatılan ‘yangınlara ilk müdahale için bidonlu önlem' Muğla geneline yayılıyor. Fethiye'de orman yollarına su dolu bidonlar konuldu.

voyage otel

Geçen yıl 29 Temmuz'da başlayıp 12 Ağustos'ta kontrol altına alınan orman yangınları büyük hasar vermişti.

Havadan yapılan inceleme sonrasında, yangınların Muğla coğrafyasında bıraktığı iz, yeşille siyahın mücadelesi gibi ormanlarımızı savaş alanına çevirmişti.

Yüzde 68 orman varlığına sahip Muğla'daki bu zenginliğin yüzde 8'ini kaybederek yüzde 60'a düştüğü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından açıklanmıştı.

Bodrum’un Torba, Kızılağaç, Çiftlik ve Gölköy mahallelerinde yol kenarlarına bidonlar yerleştirilmeye başlandı.

 

Torba- kızılağaç yolu

 

ORMAN YANGININDA İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü olası orman yangınlarına karşı ormanlık alanlardaki yol kenarına su dolu bidonlar koymaya başladı.

Ormanlık alandaki cam başta olmak üzere yangına sebebiyet veren geri dönüştürülebilir maddeler ve tüm çöpler toplandı.

Bidonların plastikten değil, güneşe ve yangına dayanıklı bidonlar tercih edildiği, bölgede ilk müdahale için yol kenarlarına bırakıldığı görüldü.

Ormanlık yol kenarlarına dolu su bidonları koyma çalışmasını Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli gerçekleştirdi.

100 tane su dolu bidon, Fethiye Yarımadasındaki Hillside Kavşağı, Kaya Yolu ve Oyuktepe Mevkii'nin yol kenarına yerleştirildi.

 

 

MARMARİS'TE BİDONLAR ÇALINMIŞTI

 

2015 yılında Marmaris Belediyesi tarafından orman yangınlarında ilk müdahale amacıyla İçmeler-Turunç karayoluna yerleştirilen yangın bidonları hırsızların hedefi olmuştu.

Ormanlığın içinden geçen yol boyunca bölgeye yerleştirilen içi su dolu 400 bidondan 300'den fazlasının çalındığı ortaya çıkmıştı.