• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 27 Ağustos 2021 15:15

Yangından etkilenen vatandaşlara canlı hayvan desteği!

Yangından etkilenen vatandaşlara canlı hayvan desteği!
Muğla İli Menteşe İlçesi Bayır Hayvan Pazarında, İzmirli hayırseverlerin gönderdiği 60 adet küçükbaş ile 20 adet büyükbaş hayvan yangın mağduru 16 yetiştiriciye teslim edildi.

Haber Merkezi - Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda yangından zarar gören yetiştiricilere verilmek üzere İzmirli hayırseverler tarafından temin edilen hayvanlar sahiplerine verildi.

voyage otel

Hayvan dağıtım törenine; İl Müdürü Barış Saylak, İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, İl Müdürü Yardımcısı Enver Aydın,  Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, İzmir İli Bayındır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Peynirci, Bayındır Tarım ve Hayvancılığı Kalkındırma Derneği Başkanı Burak Göksu, dernek üyeleri ile yetiştiriciler katıldı.

 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

İl Müdürü Barış Saylak hayvan dağıtımında şu açıklamalarda bulundu: “Çok zorlu bir süreç geçirdik.  Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Bir yüzyılda yaşanabilecek felaketleri kısa süre içerisinde yaşadık. Ancak her güçlüğe rağmen devletin ve milletin verdiği güç ile bu zorlukların üstesinden en kısa sürede gelecek, yaralarımızı saracağız. Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda İzmirli hayırseverlerin katkılarıyla iki gün içerisinde 59 küçükbaş 20 büyükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Seydikemer, Köyceğiz, Marmaris ve Menteşe İlçelerinde yangından zarar gören 16 üreticimize 60 küçükbaş, 20 büyükbaş canlı hayvan desteği sağladık. Bazı yetiştiricilerimize desteği OR-KÖY destekleri kapsamında bazı yetiştiricilerimize de değerli hayırseverlerin desteği ile canlı hayvan olarak destek vermeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Gerek yem ve tedavi desteğimize gerekse sahadaki tespitlerimize devam ediyoruz.

 

Muğlayenigün'de yer alan habere göre, Bayındır İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile Bayındır Tarım ve Hayvancılığı Kalkındırma Derneği Başkanı ile dernek üyelerine üreticilerimize sergiledikleri bu gönüllü ve güzel davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Ferasetli bir millete sahip olmamız bizim en büyük şansımızdır. Devlet ve millet tek güç tek yürek her güçlüğün üstesinden geldiği gibi bu afetlerin üstesinden de gelecektir. Muğla İline yaşadığı afetten dolayı gösterilen ilgi ve duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür ediyor, yetiştiricilerimize tekrar hayırlı olsun diyorum.”

 

Muğla İli Menteşe İlçesi Bayır Hayvan Pazarında, İzmirli hayırseverlerin gönderdiği 60 adet küçükbaş ile 20 adet büyükbaş hayvan yangın mağduru 16 yetiştiriciye teslim edildi.