• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 14 Haziran 2022 12:14

Yangında Küle Dönen Mazı Rengarenk Oldu

Yangında Küle Dönen Mazı Rengarenk Oldu
Bodrum’da çıkan yangından en çok etkilenen Mazı Mahallesi’nde sokaklar ve caddeler rengarenk boyandı. Mazı’da duvarlar, cadde ve sokaklar begonvil başta olmak üzere çeşitli çiçek ve ağaçlarla donatıldı

Selçuk Arslan-

voyage otel

Geçtiğimiz yıl çıkan yangında Bodrum’da çıkan yangından en çok etkilenen Mazı Mahallesi’nde sokaklar ve caddeler için renkli bir proje gerçekleştirildi. Yangında ağaç varlığı büyük oranda yok olan Mazı Mahallesi’nde yangının izlerini silmek için geliştirilen proje ile Mazı Köyü ’nün cadde ve sokakları rengarenk boyanıyor.

 


İklimi nedeniyle begonvil yetişmeyen Yukarı Mazı’da duvarlar, cadde ve sokaklar begonvil başta olmak üzere çeşitli çiçek ve ağaçlarla donatılıyor.  Yine denizi anımsatmak için deniz ve tekneler de duvarlara resmediliyor.  Çizimler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri ile köy çocuklarınca yapılıyor. Özellikle yangından etkilenen Mazılı çocuklarının çizimleri dikkatlerden kaçmazken her yaşta çocuk projede yer aldı.  Çocukların çizim yaparken heyecanlı oldukları gözlendi. Çocukların yanı sıra Mazı halkı da çizimlere destek verdi. Köylüler zaman zaman çizimlere katılarak boyama yaptı. 

 

Mazı'daki projenin sponsoru Volkan Boya olurken, Projeyi geliştiren ise Duygu Keskin isimli vatandaş oldu.

 

Projeyi bize anlatan Duygu Keskin “Yangınlardan sonra Mazı Köyün ’de çaresizliğin hakim olduğuna şahitlik ettik. Yangında insanlar ürünlerini, zeytinliklerini, hayvanlarını kaybetti. Bir umutsuzluk başladı.  Bizler çaresizleşen Mazı’ya, umut olmak istedik. Daha önce Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine destek olmuştuk, içlerinden biri resim konusunda bir ihtiyaç olursa haberimiz olsun demişti. Öğrencilerle Volkan Boya’ya gittik. Onlar da böyle bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Hikâyemiz böyle başladı. Bu tip şeyler birleşince mükemmel fırtınayı oluşturuyor. Hepimiz gönlümüzü koyduk bu projeye ve herkese çok iyi geldi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Bodrum’un bir şansıdır. Hem evleri boyadık, hem mekânları. Yukarıdan başladık aşağıya kadar renklendireceğiz. Yukarı Mazı’da begonvil yetişmiyor dediler, biz de begonvil yapalım o zaman dedik ve Yukarı Mazı’ya deniz de getirdik Bu projeyle yukarıdan aşağıya her mekân, her ev fayda sağlayacak" dedi.

 

“MAZI BİR BAŞLANGIÇ OLDU”


Mazı Köyü’nün tarihi özelliğine dikkat çeken Keskin, “Mazı’nın bir de tarihi var. Karya yolu Mazı’dan geçiyor. Eski değirmenler, arı surları bunlarla da ilgili köylü ile bir tanıtım projemiz var. Ayılar bal peteklerine saldırmasın diye atalarımız arı surları yapıyormuş, yangından sonra birçoğu ortaya çıkmış. Yani başlarına gelen olumsuz durumu, Mazı’nın tarihini de ortaya çıkartarak olumlu hale getirmek istiyoruz. İyi yürekli, Bodrum’u Bodrum yapan insanların bir araya gelmeye ihtiyacı var, şu yaşadıklarımızdan sonra Mazı bir başlangıç oldu” dedi.

 

“ÇOCUKLAR MUTLU OLDU”

 

 

 

Projeye Sponsor olan Volkan Boya İşletme Sahibi Volkan Doğer, ise projenin bir parçası oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Mazı’ya ve Mazı halkına umut olmak için projeye destek verdiğini belirten Doğer, “ Geçtiğimiz yıl burada büyük bir trajedi yaşandı. İnsanların büyük kayıpları oldu. Doğa inanılmaz derece tahribata uğradı. İnsanlar o zorlu günleri kolay kolay atlatmadı. Yangın sonrası süreçte kimsenin umudu kalmadı. İşte birlikte umut olmaya geldik. Böylesi bir durumda insanlarımıza dokunduk. Sokaklar şimdi daha canlı. Bu canlılık insanlara yansıdı. Birazcık da olsa insanlar kendilerine geldi. Çocuklar mutlu oldu. Bizler Bodrum için, Bodrum halkı için her daim bu tip projelere desteklerimizi sürdüreceğiz. Emeği geçen herkesi de kutluyorum” diye konuştu.