• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Ağustos 2021 11:57

Yangın uçağının önünü kesmişti, O Jetski'ye soruşturma başlatıldı

Yangın uçağının önünü kesmişti, O Jetski'ye soruşturma başlatıldı
orman yangınlarıyla mücadelede, su almak için denize inen yangın söndürme uçağının önüne jet ski ile geçilerek engellendiği iddiaları üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Muğla’da devam eden orman yangınlarıyla mücadelede, su almak için denize inen yangın söndürme uçağının önüne jet ski ile geçilerek engellendiği iddiaları üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

voyage otel

 

Olay, önceki gün Güvercinlik koyunda meydana gelmişti. Su almak için deniz yüzeyinde ilerleyen yangın söndürme uçağının önüne çıkan bir jet ski tarafından yavaşlatılmıştı. Bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çektiği görüntülerde yangın söndürme uçağının su almak için deniz yüzeyine indiği, o esnada jet skinin uçağın önüne geçtiği ve yangın söndürme uçağının yavaşladığı ve durduğu görülüyor.

 

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

 

Olayla ilgili olarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Bodrum ilçesinde gerçekleşen orman yangınlarında yangın söndürmekle görevli uçağın denizden su almak için denize alçaldığı ancak bir su aracıyla denizde dolaşan şahsın engellemesi yüzünden zaman kaybına sebebiyet verdiğine ilişkin haberler üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi Suçundan soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.