Yangın Kemerköy Termik Santralinin kapısına dayandı!

Haber Merkezi - Muğla’nın Milas ilçesinde devam eden yangın Ören Mahallesi bulunan  Kemerköy Termik Santralinin kapısına dayandı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle ilerleyen yangın bir andan  Kemerköy Termik Santralinin kapısına dayandı. CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada açilen yardım istedi. Girgin'in verdiği bilgilre ögre yangının  Kemerköy Termik Santraline sıçraması an meselesi. Yangın yanlızca 200 metre meseafede. 

 

Duruma dikakt çeken CHP'li Girgin video paylaştı. Girgin, videosunda şu ifadeleri kullandı; " büyün develt yetkililerine sesleniyorum .sabahtan 3 kilomertre vardı yangının santare yaklaşması. Rüzgar terse döndü.  ve şu anda yangının santrele 200 metre kaldı. acililen uçak helikopter ve narsa buraya yığılsın zaten buralar yandı. buralarda katliam olur. Zaten buralar yandı. acil destek acil destek" 

 

 

 

Öte yandan  Milas ilçesinde devam eden ve Ören Mahallesi yakınlarındaki iki termik santrale yaklaşan orman yangını ile ilgili olarak santral yönetiminden yazılı açıklama yapıldı.  Ören Mahallesi ile Türkevleri Köyü yakınlarındaki Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerine yakın bölgede devam eden orman yangınları ile ilgili açıklama yapılan santral yönetimi, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 MW kurulu gücü ile tek başına Türkiye’nin elektrik ihtiyacının ortalama %2’sini karşılamaktadır ve baz yük santrali olma özelliğiyle ülkemizin en önemli milli servetlerinden biridir, denildi.

 

SANTRALLER ETRAFINDA HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

 

Yapilan yazılı açıklamada “Santralimize yönelik yangın tehlikesi ortaya çıktığından itibaren yangınla mücadelede devletimizin tüm ilgili birimleri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri’nin hissedarı olan şirketlerden ve tüm ortaklıklarından bu süreçte itfaiye, yangın söndürme araçları, arazözler ve iş makineleri, yangın uzmanları ve ekipler konuşlandırılmıştır. Ayrıca yangınla mücadelede Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler ve birçok şirket, itfaiye, acil müdahele ekip ve ekipman, iş makinesi desteği sağlamıştır.  Sürecin başından itibaren devletimiz Kemerköy Bölgesi’nde yangına müdahale etmektedir.  Santralimizde çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi, olumsuzluğa neden olabilecek durumlara karşı sahada gerekli tüm tedbirler alınmıştır” DENİLDİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.