• Nevavprestij
SPOR Düzenleme Tarihi : 26 Kasım 2020 13:12 Haber Girişi : 26 Kasım 2020 13:13

Yalıkavakspor Muratpaşa  ile eşleşti!

Yalıkavakspor Muratpaşa  ile eşleşti!
EHF Avrupa Kupası’nda son 16‘ya kalan takımlar için kura çekimi yapıldı. Temsilcimiz Yalıkavakspor'un rakibi Muratpaşa Belediyespor oldu.

EHF Avrupa Kupası’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleyen Yalıkavakspor kadın hentbol takımı, Avrupa Kupası'nda son 16 takım arasına kalmıştı. EHF'nin Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde bir sonraki turdaki rakibimiz turnuvadaki 2. Türk takımı olan Muratpaşa Belediyespor oldu. Maçlar 9-10 Ocak tarihlerinde oynanacak. Yalıkavak, Muratpaşa'yı elemesi halinde çeyrek finale kalacak. 

voyage otel

Yalıkavakspor As Başkanı Selim Yıldız, kura ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hep hedefimiz önümüzdeki maçımız oldu. İlk kez çıktığımız Avrupa kupasında 2 maçı kazanan takımımızı tebrik ediyorum. Sezon başında iyi bir hazırlık süreciyle lige giriş yaptık, hem Avrupa kupası hem lig, hem Türkiye Kupasını düşünerek kurduğumuz kadromuzla iyi bir aile ortamı oluşturduk. Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras başta olmak üzere başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz, bize inanan sponsorlarımıza ve sporseverlere 3 kulvarda en iyi şekilde mücadele ederek desteklerini karşılığını vermek hedefindeyiz. 

Çekilen kurada çıkan takım hiç önemli değil. Önemli olan Denizin Kızları’nın mücadelesi Süper ligler ve Avrupa kupasında mücadele eden tek mahalle takımı olan Yalıkavakspor Kadın Hentbol Takımı, verilen desteklerin karşılığı için terinin son damlasına kadar her zaman mücadeleye devam edecektir. Muratpaşa dost kulübümüz. Her iki takıma da başarılar dilerim" dedi.

Avrupa Kupasında son 16'daki eşleşmeler ise şu şekilde oldu;
 
SPONO Eagles (SUI) vs DHC Slavia Praha (CZE)
HZRK Grude (BIH) vs Rocasa Gran Canaria (ESP)
Rincon Fertilidad Malaga (ESP) vs ZRK Naisa Nis (SRB)
Jomi Salerno (ITA) vs HC Lokomotiva Zagreb (CRO)
Club Balonman Elche (ESP) vs Club Balonman Atletico Guardes (ESP)
COR Victoria-Berestie (BLR) vs HC Galychanka Lviv (UKR)
Yalikavaksports Club (TUR) vs Muratpasa Belediyesi SK (TUR)
AC PAOK (GRE) vs ZRK Bjelovar (CRO)