• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 02 Şubat 2024 10:19

Velux Yalıkavak’ta sona doğru! Proje’de doğa ve ekoloji detayı

Velux Yalıkavak’ta sona doğru! Proje’de doğa ve ekoloji detayı
Bodrum’un gözde projesi olan Velux Yalıkavak’ta sona gelindi. Projenin çevre düzenlemesi yapılırken, bu yılın ortalarında Velux Yalıkavak’ta yaşam başlayacak. Projede, inşaat alanında bulunan doğal ve ekolojik alan ise koruma altına alınıyor

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin en çok yatırım alan gözde mahalleleri olan Yalıkavak ile Gümüşlük Mahallerinin kesiştiği nokta olan Koyun Baba Mevkiinde konumlanan Bodrum’un gözde Projesi Velux Yalıkavak’ta sona gelindi. Bölgeye değer katan projede çok yakında yaşam başlamış olacak.

voyage otel

 


ÖZGÜN MIMARI VE DAĞAL DENGE 


Özgün ve doğal mimarisiyle yatırımcıların ilgisini çeken Velux Yalıkavak, yatırımcılara Koyun Baba Mevkii’nde denizin mavisi ve begonvil kokuları içinde uyanacakları eşsiz deni manzarası sunuyor.  Yüzde 75’i bitmiş durumda olan  Velux Yalıkavak’ta çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Bu çalışmalar yapılırken proje alanı ve çevresinde de titiz bir çalışma yürütülüyor. Özellikle bölgenin ekolojik yapsının zarar görmemesi için özel çaba harcanıyor. Projenin bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında tamamlanması hedefleniyor.

 


YATIRIMCISINDAN TAM NOT ALDI 

 


Tüm süreçleri hasas bir şekilde yürütülen projede, inşaat alanında bulunan doğal ve ekolojik bölüm de koruma altına alınıyor. Bu bağlamda şantiye alanında bulunan anıtsal niteliği bulunan alanın ekolojik yapısı korunacak. Yine projede kullanılan renklerin doğa ile uyumlu olmasından kaynaklı bölgede görüntü kirliliğinin öne geçilmiş olunacak.

 

 

Özellikle peyzaj çalışması sonrası projenin bulunduğu alan yeşille börünecek. Mavi ile yeşilin buluşma noktaası olan prokede doğa dostu tüm uygulamalar yapı sürecinin her aşamasında uygulanıyor. Yarımcısına önemli avantaj sunan Velux Yalıkavak Projesi, Bodrumlulardan ve yatırımcılarında tam not almış durumda. 

 


Projenin son durumunu Ege Alternatif’e değerlendiren Pazarlama Müdürü Ertan Sarıoğu, projenin konumuna dikkat çekti. Sarıoğlu, “Bodrum uluslararası değeri ve karşılığı olan bir yerleşim yeri. Bizler firma olarak bunun farkında ve bilincindeyiz. Bu bağlamda projemizin detayları bu esas ile ele alındı. En önemlisi burasının bir kalıcı yaşam merkezi haline gelmesini ve bölgeye değer katmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.


 

 
Projenin bölgeye değer kattığına vurgu yapan Sarıoğlu, “Her şeyden önce burası sadece insanların ev alıp yerleştiği bir üretim süreci veya klasik yaşam alanı değildir. Bizler bu projemizle farklı bir yaşam kültürü ortaya koyduk. Ekolojik ve doğa detaylarını ön plana çıkararak insanın uzaklaştığı doğasına dönüşünü sunuyoruz.  Deniz kıyısında sıradan bir anlayış değil bütüncül bir proje sunuyoruz. İçinde konforu, erişilebilir hizmeti olan, doğa dostu, can dostların unutulmadığı ve komşuluk kültürünün ortaay konulacağı bir süreci yönettik. Böyle bir projeye imza attığımız için mutluyuz. Yönetim kurulu başkanımız ve proje ortaklarımız bu özel projeyle bizzat ilgilendiler ve deneyimlerini, birikimlerini bu eşsiz projeye aktardılar. Bizler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

İlgi çeken projenin detayları ise şöyle:

 

SF Yıldız İnşaat, Fırat Lifestyle ve Ata Yıldız Grup ortaklığındaki Velux Yalıkavak Projesi, “Doğanın içinde doğayla bütünleşik” mottosu ile “Sıfır Atık Projesi” ilke edinerek geliştirilmiş. Velux Yalıkavak Projesi, 2+1, 3+1, 5+1 ve 6+1 seçenekleri ile tümü denizi görecek şekilde konumlandırılmış, 40 adet rezidans Villa, 16 İkiz Villa, 38 Müstakil Villa olmak üzere 64.000 metre kare proje toplam alanına sahip Bodrum’un yeni gözdesi olmaya aday.

 

 Projede daire ve villaların büyüklüğü 104 ile 650 metrekare arasında değişkenlik gösteriyor. Velux’te, her konuta özel havuzlar yer alırken, ayrıca projeye ait sahil ve iskele de bulunmakta.

 

 İNSAN ODAKLI ÇEVRE DOSTU PROJE

 

 Ayrıca projede açık otopark, balkon, ebeveyn banyosu gibi özellikleri de bulunmaktadır. Projenin sosyal olanakları arasında; açık ve kapalı havuz, mülk özelinde sahil ve iskele, spor salonu, restoran, çocuk kulübü, kuaför, spa ve kasijer hizmetleri bulunmaktadır. Böylelikle kullanıcılara hem yazın hem de kışın konforlu yaşama uygun olanaklar sunulmaktadır. Doğa ile denizi buluşturan proje Gümüşlük ile Yalıkavak arasındaki mevkide bulunuyor. Ege adaları manzarasına sahip Velux Projesi, Yalıkavak Marina’ya sadece 5 dakika mesafede yer alıyor.

 

Bir artısı olan projenin peyzaj çalışması da özenle hazırlanmış durumda. Yemyeşil ağaçlar ile rengarenk bitkileri buluşturan peyzaj sistemi,  konut sahiplerine doğayla iç içe, kuş cıvıltıları içerisinde doğa yürüyüşleri gerçekleştirilecek şekilde dizayn edilmiş durumda. Çevre dostu anlayışının hakim olduğu projede, Sıfır atık uygulaması da yer alıyor.