• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2020 14:28 Haber Girişi : 14 Kasım 2020 14:30

Vekil Sancar’dan bedelli askerler için AFAD eğitimi teklifi

Vekil Sancar’dan bedelli askerler için AFAD eğitimi teklifi
Sancar, ayrıca bedelli askerlik ücretinin yüksek olduğu ve beklenen talebin alınmadığını belirterek,’Ücrette indirime gidecek misiniz?’ sorusunu yöneltti.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Milli Savunma Komisyonu’nda Bakan Hulusi Akar’a yönelik yaptığı konuşmada;”Bedelli askerlik yapan gençlere bulundukları illerde AFAD eğitimi verilmesi ile AFAD gönüllüsü sayısını arttırılabileceği’ teklifinde bulundu.

voyage otel


AFAD EĞİTİMİ


Teoman Sancar, bedelli askerlerin AFAD eğitimi alması gerektiğini belirterek;”Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre, 7.5 şiddetinde bir depremde 400 bin AFAD gönüllüsüne ihtiyaç olduğu belirtilmişti. Türkiye’de bu sayı şuanda mevcut değildir.  Biz bununla ilgili bir önerge verdik. Tabii ki CHP’den geliyor diye kenara atılmış olabilir. Biz bu önergede dedik ki;’Bedelli askerlik yapan arkadaşlarımızı 30 gün oraya buraya göndereceğimize bulunduğu ilde, garnizonda AFAD eğitimi verelim.’ Verilecek bu AFAD eğitim olası bir depremde en azından kendilerini, ailelerini,mahallelerini korumaya vesile olacaktır.”dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ DÜŞECEK Mİ?


Vekil Sancar, bedelli askerlikte beklenen talebin alınamadığını belirterek,“Milli Savunma Komisyonu’nda size bedeli askerlik için belirlenen rakamın çok yüksek olduğunu söylemiştim. Sizler yaptığınız araştırmalarda 145 bin kişilik bir talep olacağını ve bunun 2 yılda 290 bin olacağını söylemiştiniz. 36 bin lirada 40 bin kişiyi 1 yılda zor buldunuz.  Bu sizin raporunuzda var. 145 bin nerede 40 bin nerede? Demek ki burada 7.5 milyarlık bütçe açığı oluştu. Siz bedelli askerlikten gelecek paranın TSK’nın teçhizatında kullanacağını söylemiştiniz. Şimdi burada bütçe açığı oluşmuş mudur? Oluşmuş ise rakamda indirime gitmeyi düşünüyor musunuz?”şeklinde konuştu.