• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 11 Ağustos 2021 17:22

Valilik Yangının Son Durumunu Paylaştı

Valilik Yangının Son Durumunu Paylaştı
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada Muğla’da sadece Köyeğiz yangının devam ettiği, diğer yangınların kontrol altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Muğla Valiliği il genelinde çıkan yangınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada 29 Temmuz 2021 Perşembe Günü ilk olarak Marmaris’te daha sonra Köyceğiz, Milas, Bodrum, Kavaklıdere, Seydikemer, Menteşe, Yatağan, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde orman yangınlarının başladığı bilgisi verildi.

voyage otel

Etkin müğcadelenin sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada “Orman yangınlarının başladığı ilk andan itibaren ormanlarımızı korumak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla devletimizin tüm kurumları ve imkânları seferber edilmiştir. Orman yangınlarına ekiplerce çok hızlı bir şekilde havadan, karadan, denizden müdahalede bulunulmuş ve olağanüstü bir mücadele sergilenmiştir. 


 
Orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 12 bin 352 personel, 2 bin 870 araç, 7 uçak, 39 helikopter, 2 İHA ve 66 TOMA ile müdahalede bulunulmuş ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı 1 Korvet, 23 bot, 364 personel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 3 can kurtarma botu, 1 Rhib bot, 1 römorkör ve 96 personel, Denizcilik Genel Müdürlüğü 7 römorkör ve 34 personel, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 5 çıkarma gemisi ile çalışmalara destek vermiştir. denildi.

 

Açıklamanın devamın ise şu ifadelere yer verildi: " Muğla genelinde 11 Ağustos 2021 tarihi itibariyle Köyceğiz ilçesi Çövenli ve Çayhisar Mevkisinde orman yangını devam etmektedir. 

Orman yangınları sonucunda 746 vatandaşımız yangından etkilenmiş ve hastanelere sevk edilmiş olup, 7 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Yangın ekiplerine destek verirken bir vatandaşımız vefat etmiştir.

Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santralinde yangın sonrası KBRN ekiplerince tedbir amaçlı ölçümler sürekli olarak yapılmaktadır. Yapılan ölçümler neticesinde hava kirliliğinin risk arz eden seviyede olmadığı tespit edilmiştir. An itibariyle termik santralleri tehdit eden herhangi bir durum bulunmamaktadır.


 
Orman yangınları sonucunda toplam 13 bin 768 hane, 62 mahalle ve 38 bin 715 kişi tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle güvenli bölgelere tahliye edilen vatandaşlarımızdan 38 bin 584 kişi yaşadıkları mahallelere geri dönmüş olup, 131 kişi güvenli bölgelerde konaklamaya devam etmektedir. 11 Ağustos 2021 saat 10.00 itibariyle yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”