• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Mart 2023 14:16

ünlü ressam Mine Arasan yaşamını yitirdi

ünlü ressam Mine Arasan yaşamını yitirdi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve morlu mavili Ressam olarak bilinen ünlü ressam Mine Arasan bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’nde yaşayan Zamanı Durduran ressam olarak bilinen dünyaca ünlü ressam 73 yaşındaki Mine Arasan bu sabah yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

voyage otel

 

Uluslararası Plastik Sanatlar - Basad - Biad - Güzel Sanatlar Birliği - Ex-Libris Derneği üyesi olan ve  Aşağı Saksonya Eyaleti Parlamento'su koleksiyonuna eseri alınan ilk Türk ressam olan Mine  Arasan çalışmalarını kendisine ait Gümüşlük mine Arasan Sanatevi’nde sürdürüyordu.

 

Arasan'ın cenazesi yarın Gümüşlük merkez Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Aaşağı karakaya Köyü Mezarlığı'nda defnedilecek. Oğlu Aras Arasan "Annem üç ay önce yakalandığı damar hastalığı nedeni ile hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı, böbrekleride yüzde 90 çalışamaz hale geldi, neşeli, çok sağlıklıydı üç ay içerisinde annemi kaybettik, acımız büyük" dedi.