• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Kasım 2022 10:30

Uluslararası Gayrimenkul, İnşaat ve Emlak Fuarı kapılarını açtı

Uluslararası Gayrimenkul, İnşaat ve Emlak Fuarı kapılarını açtı
“Bodrum Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve Emlak Fuarı” yoğun bir katılımla açıldı. Pazar gününe kadar sürecek olan fuarın ilk günü yoğun ziyaretçi ağırladı.

“Bodrum Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve Emlak Fuarı”, Herodot Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı.

voyage otel

 

Neva Prestij Yapı Ana Sponsorluğunda, İdeal Fuar tarafından organize edilen yaklaşık 40 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarın açılış kurdelesi İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İdeal Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, fuarın ana sponsoru Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, TÜGEM Bodrum Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar,  Royal Emlak ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Bulut ve  katılımcı firma sahipleri tarafından kesildi. 

 


Başta Rusya olmak üzere, Kıbrıs ve Ortadoğu Ülkeleri'nden firmaların katılımcı olduğu fuar, Dünya’nın çeşitli ülkelerinden ziyaretçileri ağırlıyor.  Milyon dolarlık yatırımcıları Bodrum'da bir araya getiren fuarda emlak, inşaat, inşaat projeleri ile inşaat sektörü tedarikçileri olmak üzere dört ana katılımcı kategorisi bulunuyor.

 

Türkiye ve Dünya’nın farklı bölgelerindeki üretici, satıcı, alıcı ve tedarikçilerin ürün ve hizmetini buluşturan Bodrum Uluslararası Gayrimenkul İnşaat ve Emlak Fuar'ında emlak, inşaat projeleri, tedarikçi ürünlerinin yanı sıra, stant etkinlikleri ile de renkli görüntülere sahne oluyor. Fuar 10-13 Kasım 2022 tarihleri arasında gezilebilecek.


Fuarın açılış konuşmasını yapan İdeal Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, kongre turizmine yönelik mesajlar verdi. Karakaya, “İdeal Fuar olarak Bodrum’da düzenlediğimiz 6. Fuarımız. Bundan sonra da İdeal Fuar olarak farklı projelerle Bodrum’da var olmaya devam edeceğiz. Bodrum, turizm açısından çok önemli bir vizyona sahip. Bu bağlamda İdeal Fuar olarak bu vizyonu, doğru kanalize ederek, kongre turizmine katkı sunmayı hedefliyoruz. 2023 yılında gerçekleştireceğimiz tüm fuarlar da buna yönelik olacaktır. Bu fuarın oluşmasında bizlere yer tahsisi sağlayan Bodrum Belediyesi’ne, ana sponsorumuz Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk’e ve katkı sağlayan bütün katılımcılarımıza çok teşekkür ederim. Sözlerimi çok fazla uzatmadan bugünün anlam ve önemini de vurgulamak istiyorum. Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar. Bizim tarihimizdeki kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk gelir. Yine O’nun aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz. Saygı ve minnetle anıyor, ruhu şad olsun diyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Açılışta konuşan TÜGEM Bodrum Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, da arzın talebi karşılamadığını söyledi. Pandemi sonrası Bdorum'a ciddi bir talebin olduğunu belirten Kapar, "Bodrum emlak piyası bir izme kazandı ve bu hızını da sürdürüyor. Bu süreçte üreticileri, satıcıları ve alıcıları bir araya getiren biz emlakçılara büyük iş düşüyor.Bu bağlamda belgesiz yerlerle çalışmayacağız. Bizleri bir araay getiren İdeal Fuar'a teşekkür ederim"

 

 

Sahneye çıkan fuarın ana sponsoru Neva Prestij Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, konuşmasına Atatürk'ü anarak başaldı. Firmasıan dair bilgi veren Öztürk, "Yıllardan beri Ankara'da konut üretiyoruz. Bizim bu fuardaki amacımız tabii ki uluslararası olması sebebiyle yurtdışına konut satışı. Bizim ikinci bir amacımız daha var. Biliyorsunuz Bodrum’da çok büyük bir konut sıkıntısı var. Bütün firmalar çok yüksek fiyatlarda, erişilemeyecek konutlar üretiyor. Bizim buradaki amacımız Bodrum’da yaşayan bankacılarımız, öğretmenlerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, polislerimizin de erişebileceği Ankara, İstanbul fiyatlarında konutlar üretmek. O amaçla Bodrum merkezden havaalanına kadar olan bölgede toplamda 3 bin konutluk, değişik lokasyonlarda proje yapmaktayız. Bodrum’da artık herkesin ev sahibi olabilmesine imkan tanımak istiyoruz ve satışlarımız bu yönde devam ediyor. Fuarımıza özel fiyatlarımız bulunuyor. Fuara katılan sınırlı sayıdaki müşterilerimize veriyoruz.Bodrum, Seferihisar, Ayvalık, Amasra gibi yerlerde projelerimiz var. Ucuz konut ürettiğimiz için Bodrum'da bize karşı olumsuz anlayışlar oluşuyor."  ifadelerini kullandı.

 

 

Royal Emlak ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Bulut, ise yaptığı konuşmasında Bodrum'un ticari değerinin uluslararası ülkelerle yarışır durumda olduğunu söyledi. Bulut, Bodrum'da satılan lüks konutların dünya ülkelerine kıyasla daah ucuz olduğunu söyledi. Bulut, her bütçeye  göre insnaları arza sahibi, tarla sahibi yapmak istediklerini sözlerini ekledi.

Fuarın açılışı kurdelenin kesilmesiyle sona erdi. Gün boyunca fuar yoğun ilgi vardı.