• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Düzenleme Tarihi : 09 Temmuz 2020 17:37 Haber Girişi : 09 Temmuz 2020 17:38

Ula göletinde sazan turizmi başlatıldı

Ula göletinde sazan turizmi başlatıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula Göleti’ne bıraktığı pullu sazan yavruları ortalama 50 cm uzunluğuna ulaştı. Sazan avlamak için yerli halk ve turistler gölete akın etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıl önce Ula ilçesindeki gölete bırakılan 30 bin adet pullu sazan yavrusu büyüyerek 50 cm. e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ‘ nin  yaklaşık 1 milyon 868 bin TL’lik yatırımla piknik masası, oturma bankı, pergole ve iskelenin yanı sıra bisiklet-yürüyüş yolları da yaparak yeni bir görünüme kavuşturduğu Ula Göleti yerli ve yabancı konukların akınına uğradı. Son bir ayda gölete piknik ve spor amaçlı yaklaşık 65 kişinin geldiği belirtildi.

voyage otel

 

BALIK AVI  TURİZMİ BAŞLADI

 

Ayrıca balık tutmak isteyenler için de bir çekim merkezi olan Ula Göleti’nde Büyükşehir Belediyesi’nin gölete attığı 30 bin pullu sazan 2 yıl içinde ortalama 50 cm boyuna ulaştı. Büyükşehir ekiplerince doğal ortamında çekimleri yapılan sazanların en büyüğünün boyu 56 santimetreye kadar ulaştığını belirten CHP’li Belediye Başkanı Osman Gürün “Yöremizin doğal güzelliklerini tanıtmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ula göletini cennete çevirdik. İki yıl önce bıraktığımız sazanlar avlanacak boyuta erişti. Halkımız ve ilimize gelen konuklarımız gelerek olta ile hem balık avlamanın hemde piknik yapmanın tadını çıkartıyor. Turistik ilçelerimize gelenler göletimizin güzelliklerini görmeden dönmüyorlar” dedi.