• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 26 Eylül 2022 18:04

Ukraynalı Çocuklar Okul Öncesi Akyaka’da Moral Depoladı

 Ukraynalı Çocuklar Okul Öncesi Akyaka’da Moral Depoladı

Şubat ayından buyana Ukrayna’da devam eden savaşın etkisiyle; savaş mağduru çocuklar ve aileleri için destek etkinliklerini sürdüren Marmaris’teki Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği, dün (25 Eylül 2022) günübirlik bir Akyaka gezisi düzenledi.
                 
 

voyage otel

Bani Cafe Restaurant’ta günü tamamlayan Ukraynalı Grup Sözcüsü Svitlana Borovska verdiği bilgide Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Marmaris’te yaşayanların yanı sıra henüz okul çağında çocukları olan yeni ailelerin de Marmaris’e geldiğine dikkat çekerek; “Biz daha önceden burada yaşadığımız için ortama alışığız. Ama yeni gelen çocuklarımız var ve bunlar, burada Türk okullarında eğitimlerine devam etmek zorundalar. Burada okullar açıldı, bizde çocuklarımızın moral ve motivasyonları yükseltmek için böyle çevre gezileri yapıyoruz. ” dedi.


AKYAKA’NIN HALK KAFESİ 7 YILDA HALK RESTAURANT OLDU
               

Türkiye’nin güzel gerçeği “Halkla birlikte Halkla El ele” özdeyişi bir kez daha ispatlandı.
               

Yedi yıl önce;  Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Beldesi mahallesinde, küçük bir kafe olarak hizmete giren Bani Cafe Restaurant; aradan geçen bunca zaman sonra verdiği hizmet ve müşteri memnuniyetinin sonucu, bugünlerde o ünlü Kadın Azmağı kıyısında bilinen bir işletme oldu.


                  

Marmaris’ten gelen savaş mağduru Ukraynalı grubu da ağırlayan, Marmaris’in tanınmış mutfak şeflerinden Eren Bani’nin işlettiği Bani Cafe Restaurant; yerli halkın yanı sıra bölgede yerleşik yaşayan yabancılardan da büyük ilgi görüyor.

Türkiye’nin güzel gerçeği “Halkla birlikte Halkla El ele” özdeyişi bir kez daha ispatlandı.