• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 28 Şubat 2022 16:31

Ukrayna’da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler tahliye ediliyor

Ukrayna’da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler tahliye ediliyor
Rusya'nın başlattığı askeri harekat ile Ukrayna'da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler, bugün saat 15.30 itibariyle tahliye edilmeye başlandı.

Rusya'nın dört gün önce başlattığı askeri harekat başlattığı Ukrayna'da, iş görüşmesi için ülkede bulunan ve mahsur kalan Bodrumlu turizmciler, bugün tahliye ediliyor

Tahliye işlemi bugün saat 15.30 itibariyle başladı. Bodrumlu turizmciler ile öğrencilerin de aralarında bulunduğu grup, trenle Romanya sınırına gönderilecek. Grup daha sonra Romanya üzerinden karakolu veya uçak ile İstanbul'a getirilecek.

‘GIDA VE İÇECEK SORUNUMUZ YOK’

Tahliye işlemine ilişkin Bodrum Otelciler Derneği'ne telefonla bağlanıp Ukrayna’daki son bilgileri aktaran iş insanı Adnan Maviyıldırım, “Her şey şu an kontrol altında. Biz hem Dışişleri Bakanlığımız hem de Kiev Türkiye Büyükelçiliği ile irtibata geçtik. Saat 15.00’te tren istasyonuna gelmemiz istendi. Buradan Romanya sınırına geçip oradan karayolu veya uçakla İstanbul'a geleceğiz. Diğer arkadaşlar da iyiler bir sorun yok. Gıda ve içecek sorunumuz yok" dedi.

voyage otel


Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise, “Yaşanan savaşta Karki bölgesinde mahsur kalan sekiz Türk vatandaşımızın tahliyesi bugün gerçekleşiyor. Kendi imkanlarımızla iletişim sağladık. Süreci takip edeceğiz. Umarım sekiz kişi değil, herkes tahliyesi edilir. Bu savaş bir an önce durmalı" ifadelerini kullandı.

Bodrum Otelciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin ise, "Otelci dostlarımız bildiğimiz kadarıyla Kharkiv bölgesinde Rusya sınırına yakın bir bölgede mahsur kaldılar. Yetkililerden destek istedik ve hızlı bir şekilde oradaki vatandaşlarımıza yardımcı oldular. Bugün itibariyle de tahliyeleri başlıyor. Trenle Romanya üzerinden bir noktaya varacaklar, daha sonra en kısa sürede İstanbul'a varacaklar. Oradaki Bodrumlu vatandaşların ve akabindeki Türk vatandaşların tahliyesi gerçekleşmiş olacak. Savaştan etkilenen bütün vatandaşların tahliyesinin gerçekleşmesini diliyoruz" dedi. 

 

OTEL SIĞINAĞINDA KALMIŞLARDI
 

Harkov'da bir otelde mahsur kalan Bodrumlu bir acente yetkilisi ve beş otelci, yardım çağrısında bulunmuşlardı. Turizmcilerle birlikte Türk öğrencilerin de otelde olduğu öğrenildi. Harkov’a yaklaşık 40 kilometre yakın mesafedeki bir askeri bölgeye saldırı yapılması sonrası turizmciler, otel sığınağında kalmışlardı.