• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 25 Nisan 2022 12:12

Ucuz tatil oynuna dikkat!

Ucuz tatil oynuna dikkat!
Turzim sezonu öncesi Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'Güvenli Turizm' denetimlerini sürdürüyor. Ekipler otellerin web sitelerini kopyalayarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 26 siteye erişim engeli getirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Bodrum, Çeşme, Marmaris, Antalya gibi tatil yerlerinde bulunan lüks otellerin sitelerini kopyalayarak tursitlere satışlar yapılıyordu. Bu durumdan dolayı çok sayıda yerli ve yabancı turist mağdur olmuştu.

voyage otel

 

Benzer durumların yaşanmaması için harekere geçen  Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'Güvenli Turizm' denetimlerini sürdürüyor. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlar birimi 2022 yılında meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla internet üzerinden otellere ait 352 site üzerinde çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonrası sahte olduğu değerlendirilen 29 site ile ilgili otel yetkilileri ile kurulan koordine sonucunda 26 sahte web sitesinin lüks otellerin web sitelerini kopyaladığı ve sahte olduğu ortaya çıktı. Jandarma tarafından yapılan işlemler sonrası sahte 26 web sitesi erişime engellenmesi sağlandı. 2021 yılında benzer olaylara karışan 8 kişiye ilişkin adli ilme yaoulduğı öğrenildi.

 

Sahtecilik olayına karşı Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkan Yardımcısı Sabahattin Duman, yaptığı açıklamada  bu konuda otellere büyük görevler düştüğünü ifade etti. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin ise "Güvenilir site için acentelerimizin, işlemler için Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden (TÜRSAB) aldıkları bir kod var. Bu kodu, her acente kendi web sitesinde belirtmek zorunda. Tatilcilerimiz uygun fiyat politikası güttüğünü söyleyen siteler üzerinden yapılan satışlara inanıyor. Çok uygun fiyatlarla 'her şey dahil' veya 'ultra her şey dahil' tatiller için rakamlar değişti. TÜRSAB ibaresinin olup, olmadığına bakılmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.