• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 04 Mart 2021 10:05

Uçarer: 2021'de turizm Bodrum'un yüzünü güldürecek

 Uçarer: 2021'de turizm Bodrum'un yüzünü güldürecek
Bodrum Manastır Hotel & Suites Operasyon Müdürü Yıldız Gökçe Uçarer, 2021 turizm hedeflerini açıkladı. Uçarer, Bu yıl Bodrum'un geçen senelere nazaran yeni sezona çok farklı hazırlandığını belirti.

Haber Merkezi - Bodrum Manastır Hotel & Suites Operasyon Müdürü Yıldız Gökçe Uçarer, hem kendi otelleri hem de Bodrum turizmi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

voyage otel

Turizm sezonu için daha önceki yıllara göre çok farklı hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Uçarer, küresel salgın nedeniyle durma noktasına gelen turizmi Bodrum'da yeniden canlandırmak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

 

Erken rezervasyon rakamları geçen yıldan iyi

 

Uçarer, bu yıl erken rezervasyonların salgının ilk başladığı dönemlere göre daha iyi olduğunu kaydederek, "Herkes tatil yapmak ve sevdikleriyle bir araya gelmek istiyor. Bizler de artık edindiğimiz tecrübelerle daha bilinçli ve kontrollü olarak heyecanla hizmet vermeyi bekliyoruz. Kısacası 2021'de turizmin geçen yıla göre çok daha iyi olacağını, ülkemizin ve Bodrum'un yüzünü güldüreceğini düşünüyoruz." dedi.

www.turizmaktuel.com'da yer alan habere göre, Salgın sürecinde Bodrum'un sadece yaz tatili yapılan bir yer olmaktan çıkarak yılın her mevsiminde gidilebilen bir destinasyon haline geldiğini anlatan Uçarer, şu açıklamalarda bulundu:

 

Biz hedeflerimizi yüzde 65 artırdık

 

"Turist sayısı ve turist başına düşen gelire ilişkin orta vadede tahminlerin çok sağlıklı veriler vermeyeceğini ama kesinlikle geçen senelere göre daha yüksek olacağı düşüncesindeyim. Biz hedeflerimizi yüzde 65 artırdık. Belirsizliğin çok etken olduğu bu dönemde daha önceki seneler izlemiş olduğumuz tüm veri çalışmalarını geride bırakıyor.

Uzun vadede ise ciddi ve istikrarlı artış olacak. Çünkü bu dönemde daha önce Bodrum'a gelmeyen yüksek gelire sahip turist burada tatil yaptı. Bundan sonra da gelecektir. Ayrıca fiyatlar Bodrum'a rakip olabilecek lüks destinasyonlara göre daha uygun."

Uçarer, Bodrum'da kış ve sağlık turizminde yeni yatırımlar beklendiğini, bu alanda da turist sayısının artacağını vurguladı.

 

Salgına karşı tüm önlemleri alıyoruz

 

Yıldız Gökçe Uçarer, Manastır Hotel & Suites olarak salgına karşı tüm önlemleri aldıklarını belirterek, Bodrum'un simgesi haline gelmiş bir tesisin bu konuda öncü olması gerektiğini, kendilerinin de üzerlerine düşen sorumluluk nedeniyle bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi.

Geçen yıl Acıbadem Hastanesi ile iş birliği yaptıklarını dile getiren Uçarer, "Türkiye'de ilk defa bir otel içerisine revir ve enfeksiyon hemşire hizmeti verildi. Tüm sezon boyunca eğitim süreçleri sürdü. Bünyemizdeki tüm personeli HES uygulamasına kaydettim. Personelimizin lojmanlarını otel içerisine taşıdık ve giriş-çıkışlarını hem sistem üzerinden hem de hemşire tarafından kontrol ettik." diye konuştu.

 

Bodrum'da Güvenli Turizm Sertifikası'nı alan ilk oteliz

 

Bodrum'da Güvenli Turizm Sertifikası'nı alan ilk otel ve restoranlar arasında olduklarının altını çizen Uçarer, denetimlerin her ay sürdüğünü, havluların tek tek pakenlendiğini, tüm tekstil ürünlerinin 90 derecede yıkandığını, sosyal mesafe kuralını tüm otel bünyesinde uyguladıklarını anlattı.

Uçarer, 2020'yi vakasız geçirmiş olmanın verdiği haklı gururla çok yüksek oranda misafir memnuniyetini yakaladıklarını vurguladı.

 

Bodrum'un en eski tesisiyiz, tek vakamız bile olmadı

 

Bodrum Manastır Hotel & Suites Operasyon Müdürü Uçarer, tesislerinin Bodrum'un en eski oteli olduğunu ve 12 ay açık hizmet verdiğini anımsatarak, köklü otel olmanın ve Bodrum'u temsil etmenin sorumluluğunu anlattı.

Uçarer, "2020 sezonunda tek bir vakamız bile olmadı ve bu işletmenin açık olmasında bizlere güç veren, fikir veren misafirlerimizin katkısı çok. Yaz boyunca açık olmamızın sonunda kış operasyonuna da motive olarak başladık. Salgınla birlikte zaman kavramı tamamen ortadan kalktı ve 'ev dışında farklı bir ortamda güvenli tatil' düşüncesiyle hafta içi, hafta sonu, uzak, yakın, soğuk ve sıcak demeden imkanı olan herkes günübirlik de olsa tatil yaptı." açıklamalarında bulundu.

Kış sezonunun yoğun geçtiğine değinen Uçarer, İlk kez 2020-2021 kış sezonunu geçen seneki yaz sezonundan çok daha yoğun geçirdiklerini dile getirdi.

 

Turizmci olmak isteyen gençlere tavsiyeler

 

Yıldız Gökçe Uçarer, salgın sürecinde turizm sektörünün öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirterek, mesleği seçmek isteyen gençlere çok iyi düşünmeleri tavsiyesinde bulundu.

Turizmde ve özellikle otel işletmelerinde saat sınırının bulunmadığına işaret eden Uçarer, "Yani bir restoran ya da mağaza gibi açılış-kapanış saatleri yoktur. Kapıyı kilitleyip evinize gidemezsiniz. 7 gün 24 saat yaşayan ve kaç odanız doluysa o kadar misafiriniz olan büyük bir evin sahibisiniz aslında." dedi.

Uçarer, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Turizm sektöründe çalışanlar çok iyi bilir ki; doğum gününüzde, evlilik yıl dönümünüzde, hatta bazen cenaze gibi özel günlerinizde, bayramlarda ve resmi tatillerde izin yapamamanın yanı sıra normalden daha fazla performans gösterilir. Amacım iç karartmak değil. Bu sektörü severseniz işte o zaman yıldızınız parlar. Aylarca uğraştığınız, yorgunluktan uyuyamadığınız, yoğunluktan yemek yemeyi unuttuğunuz onca eziyet misafirin tek bir cümlesiyle haklı gururunuzu okşar ve motive eder.

Bu sektör nitelikli personeller sayesinde çok daha verimli hale gelecektir. Şuan müdürlüğünü yaptığım otelde de gelen iş başvurularında dikkat ettiğim nokta ne kadar nitelikli olduğu. Yani kendini ne kadar eğitmiş, geliştirmiş? Hangi üniversiteyi kaç puanla bitirdiğine inanın bakmıyorum. İşe başladığındaki performansını hizmet verirken duyduğu heyecan, merak, bilgi ve istikrarla ölçerim