• raşit emir süer
POLİTİKA Haber Girişi : 16 Mart 2023 11:28

TÜSİAD Dönüşümü Başlat!

TÜSİAD Dönüşümü Başlat!
11 Nisan 2023 tarihine kadar açık olacak yarışmada, bu yıl genel kategorinin yanı sıra afet kaynaklı sorunların çözümüne yönelik iş fikirleri ayrı bir başlık altında değerlendirilecek.


2011 yılından beri Türkiye'nin en kapsamlı erken aşama girişimcilik programı olan Bu Gençlikte İŞ Var!'ı düzenleyen TÜSİAD, benim fikrim iş yapar! diyen 18-30 yaş arası tüm gençleri ekiplerini kurup “Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması”na katılmaya davet ediyor. 11 Nisan 2023 tarihine kadar açık olacak yarışmada, bu yıl genel kategorinin yanı sıra afet kaynaklı sorunların çözümüne yönelik iş fikirleri ayrı bir başlık altında değerlendirilecek.

voyage otel


 
TÜSİAD, Türkiye'nin küresel ölçekte güçlü ve rekabetçi bir girişimcilik ekosistemine kavuşması yönünde yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla ülkenin genç potansiyeline yatırım yapmaya devam ediyor. 2011 yılından beri düzenlenen ve Türkiye'nin 81 ilinden başvuru alan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı, her sene on binlerce gencin hayatına dokunuyor. Bu yıl İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek programın ilk çağrı dönemi Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması ile başlıyor.


 
TÜSİAD, 2023 itibarıyla erken aşama girişimcileri fikir, şirketleşme ve büyüme aşamalarına göre özelleştirilmiş Dönüşümü Başlat!, Dönüşümü Hızlandır! ve Dönüşümü Sürdür! programları ile destekleyecek. İlk program kapsamında girişimciliğe adım atmak isteyen gençlere yönelik düzenlenen Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması'nın başvuruları 14 Mart itibariyle açıldı. 11 Nisan'a kadar açık olacak çağrı sürecine 18-30 yaşları arasında tüm gençler 2 ila 5 kişilik ekipler halinde başvurabilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen 50 ekibe TÜSİAD Dönüşümü Başlat! platformu üzerinden dijital eğitim ve mentorluk desteği sağlanacak. İş fikri yarışmasında genel başvuruların yanı sıra bu sene “afet kaynaklı sorunların çözümüne yönelik” yenilikçi fikirler ayrı bir başlık altında değerlendirilecek. Dereceye giren ekipler ise fikirlerini geliştirme sürecinde çeşitli ödül ve imkanlardan yararlanacak.


 
İş Bankası'nın ana sponsor, Anadolu Efes, BASF Türk, Destek Patent ve Mazars Denge'nin gümüş sponsor, Paribu Hub'ın ise bronz sponsor olarak desteklediği programın çağrı dönemlerini www.bugenclikteisvar.com internet sayfasından takip edebilir, daha ayrıntılı bilgiye programın sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

 

https://www.linkedin.com/company/17918160/
www.instagram.com/bugenclikteisvar
www.facebook.com/BuGenclikteIsVar
www.twitter.com/genclikteisvar
https://www.youtube.com/c/tusiadbugenclikteisvar