• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 07 Mayıs 2021 16:09

Turzimde Umutlar Ağustos'a kaldı

Turzimde Umutlar Ağustos'a kaldı
Turizmciler bu yıl her şey yolunda giderse, 20 milyon turistin Türkiye’ye gelmesini umut ediyor.

Haber Merekzi -  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, COVID-19 günlük vaka sayılarının 5 binin altına inmesi halinde, haziranda sezonu açarak, 30 milyon turist hedefini koruduklarını açıklamıştı. Turizmci ise bu rakamı iyimser buldu. Kaynak pazarlarda yaşanan gelişmeler nedeniyle yılın ilk yarısının kaybedildiğini söyleyen turizmciler, bu hedefin tutturulmasının zor olduğunu belirtti. Hatta bazı sektör temsilcileri, turist sayısının 10 milyonu aşmasına da razı. Sektör, gelen rezervasyon taleplerinden haziranın ayının da kaybedileceğini belirterek, umutlarının ağustos başında açılma olduğunu söylüyor.

voyage otel

 

Bülbüloğlu: Ağustos'ta açılma sinyalleri alıyoruz


Dünya'dan Selenay Yağcı'ya değerlendirmelerde bulunan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu ise, 30 milyonun zor bir hedef olduğunu belirterek, “COVID-19 vaka sayılarını 5 binin altına düşürmezsek turistin gelişi zorlaşacak. Kaynak pazarlarımız şu anda Rusya, Ukrayna ve Polonya olarak görünüyor. Avrupa’dan geliş umutları azalıyor. En iyi ihtimalle geçen yılki gibi ağustosta açılma sinyalleri alıyoruz. Her şey iyi giderse 20 milyonu bulabiliriz” diye konuştu.

 

Süzer: En iyimser tabirle 20 milyon turiste ulaşabiliriz


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Süzer de şunları söyledi: “30 milyon turist iyimser bir rakam ama dünya bu kadar iyimser değil. Mutant vakalar turizmde hesapları bozdu. Biz ‘mayıs ayında sezonu açarız’ derken, şimdi haziranı da kaybettiğimizi görüyoruz. ‘Belki ağustosta açarız’ diyoruz. En iyimser tabirle 20 milyon turiste belki ulaşırız. Ama çarkı döndürmek adına 10 milyonu da aşmaya razıyız” dedi.