Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bir uzay limanı kurulması için çalışmaların sürdüğünü detayların devlet büyükleri tarafından açıklanacağını söyle
Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bir uzay limanı kurulması için çalışmaların sürdüğünü detayların devlet büyükleri tarafından açıklanacağını söyledi.
Türkiyenin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen "Türkiyenin Uzay Yolculuğu: Alper Gezeravcı ile İlham Veren Bir Konferans" başlıklı etkinlikte öğrencilerle buluştu. Yoğun ilgi gören programda, Gezeravcı hem kişisel yolculuğunu hem de Türkiyenin uzay vizyonunu anlattı.
Konferansta konuşan Gezeravcı, "Bu memleketin evlatlarının elinden çıkmış nice başarı hikayeleri vardır" diyerek gençlere ilham verdi. Türkiyenin uzaydaki hedeflerine de değinen Gezeravcı, "Türkiye olarak Aya iniş yapan 6. ülke olmak istiyoruz" dedi. Ayrıca bir uzay limanı kurulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Gezeravcı, detayların devlet büyükleri tarafından açıklanacağını ifade etti.
Gezeravcı, Türk halkının uzaya olan ilgisinin büyüklüğüne dikkat çekerek, "İlk Türk astronotu olmak için 36 bin başvuru yapıldı. Avrupada yapılan benzer bir başvuruda tüm AB ülkelerinin tamamında ise bu sayı 22 bindi" dedi.
Etkinlikte bir konuşma yapan ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Gezeravcının gençler için güçlü bir rol model olduğunu belirterek, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında cesaretle ilerlemeleri gerektiğini vurguladı.
Konferansın ardından, üniversitenin Kaan Teknoloji Kulübünün atölyesinin açılışı yapıldı.