• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 16 Eylül 2022 12:01

Türkiye’nin uluslararası vegan festivali Kadıköy’de!

Türkiye’nin uluslararası vegan festivali Kadıköy’de!
Türkiye’nin uluslararası vegan festivali İstanbul Vegfest, bu yıl 1 ve 2 Ekim tarihlerinde yeniden yüz yüze düzenlenecek

Türkiye’de veganlık bilincinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Vegan Derneği Türkiye (TVD), 1-2 Ekim’de Türkiye’nin uluslararası vegan festivalini yeniden yüz yüze gerçekleştirecek.

voyage otel

 

Covid-19 önlemleri sebebiyle son iki yıldır internet üzerinden gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Vegfest, bu yıl Kadıköy sahilinde bulunan Festival Park Kadıköy’de iki gün boyunca sabahtan akşama kadar ziyaretçileriyle buluşacak.

 

#YaşamaŞansVer sloganı ile özdeşleşen İstanbul Vegfest, vegan yaşam felsefesini anlamak ve hayvan hakları mücadelesine katkıda bulunmak isteyen herkese Cumartesi ve Pazar günleri 10:00’dan itibaren kapılarını açacak.

 

Söyleşiler, defileler, müzik dinletileri ve panellerden vegan yemek atölyeleri ve tadımlarına, belgesel gösterimleri ve sergilerden çocuklar ve yetişkinler için çeşitli atölyelere kadar pek çok farklı oturum ile zenginleştirilen vegan festivale giriş ise ücretsiz.

 

Hayvan hakları, insan sağlığı ve gezegenin iyiliği için

 

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festival; iki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan ilham veren pek çok ismi ağırlayacak. Yurtdışından canlı internet bağlantısıyla katılacak konukların konuşmaları ise Türkçeye çevrilecek.

 

Üniversitelerde verilen vegan menü mücadelesi, sokakta yaşayan hayvanlara yönelik nefret suçları, av karşıtı hukuki mücadele, hayvan hak ve özgürlükleri, her yaşta bitki bazlı beslenme, moda ve turizm sektörlerinde Türkiye’den ve dünyadan etik ve sürdürülebilir uygulamalar, atıksız yaşam ve iklim değişikliği gibi pek çok konu başlığı; vegan tıp doktorları, sporcular, sanatçılar, hukukçular ve aktivistlerin katılımıyla sunumlar eşliğinde ele alınacak.

 

Veganizm felsefesini geniş kitlelere ulaştırarak toplumsal adalet çemberini genişletmeyi hedefleyen festival, uluslararası boyutuyla bir kez daha etkili çalışmaları, örnekleri ve deneyim paylaşımlarını yaygınlaştırma imkanı sunacak.

 

Veganlıkla ilgili en kapsamlı anketlerden biri yapılacak

 

Haftasonu boyunca festival alanında bulunacak olan vegan aktivizm, vegan ürün ve vegan yemek stantlarında vakit geçirecek festival ziyaretçileri, aynı zamanda Türkiye’de veganlıkla ilgili en kapsamlı ankete de katılabilecek. İstanbul Ekonomi Araştırma (İEA) ve Vegan Derneği Türkiye (TVD) tarafından hazırlanan anket çalışması aracılığıyla vegan katılımcılar vegan olmayı nasıl seçtiklerine, veganlığa yaklaşımlarına ve bir vegan olarak yaşadıkları toplumsal ve ekonomik sorunlara yanıt verirken, vegan olmayanlar da veganlıkla ilgili görüş ve eğilimlerini paylaşabilecekler.

 

Festivalle ilgili geribildirimde bulunmak isteyen katılımcılar ise, festivalin web sitesine eklenen değerlendirme formu aracılığıyla görüşlerini ve gelecek yıllara yönelik isteklerini çevrimiçi olarak paylaşabilecek.

 

1 Ekim’de 10:00 – 23:00, 2 Ekim’de 10:00 – 20:00 saatlerine kadar sürecek olan festivalin detaylı program akışı, festival web sitesi https://vegfest.istanbul adresinde yakında duyurulacak.

 

Festivale katılım bilgileri ise çok yakında festivalin sosyal medya hesapları olan @vegfestist’te paylaşılacak.