• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 02 Kasım 2022 18:01

TÜRKİYE ENDURO MTB ŞAMPİYONU BODRUM'DA BELİRLENECEK

TÜRKİYE ENDURO MTB ŞAMPİYONU BODRUM'DA BELİRLENECEK
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Türkiye Enduro MTB Şampiyonası'nın 4'üncü ve final ayağı 5-6 Kasım'da Bodrum ilçemizde yapılacak

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun yarış takviminde yer alan organizasyon, derneğimiz Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) tarafından Çamlık Mahallesi'ndeki parkurda düzenlenecek. Şampiyonada İzmir, Antalya ve Bursa parkurlarında yarışan dağ bisikleti sporcuları, Bodrum'daki finalde şampiyonluk kupasına ulaşabilmek için pedal çevirecek. 
Sporcuların  patikalara teker teker giriş yapacağı  ve süreye karşı yarışacağı parkur, farklı zorluk seviyelerine sahip üç etaptan oluşacak. Bir bölümü tarihi Leleg Yolu'nda geçen parkurda, yarışçıların sürüş tekniklerini ve dayanıklılıklarını zorlayacak  doğal engeller yer alıyor. Birbirinden farklı zemin yapısı ile sporculara benzersiz bir yarış deneyimi imkanı sunulan etapların yüzde 70'lik kısmı inişlerden oluşuyor. Toplam 12 kilometre uzunluğundaki zorlu etaplardaki mücadele oldukça çekişmeli geçecek. Bu organizasyon, bisiklet sporunun daha geniş kitlelere yayılması, dağ bisikletine ilginin artması, gençlerimiz arasından başarılı sporcular yetişmesi ve bisiklet turizmine de katkıda bulunacak. 5 Kasım Cumartesi günü kayıtların ardından sporcular antrenman yapacak ve sıralama turlarına katılacak. 6 Kasım Pazar günü ise yarış heyecanı yaşanacak. Yarışlardan sonra ödül töreninde kupalar sahiplerine verilecek. 

voyage otel

 

BİSİKLET TURİZMİYLE İLGİLİ ACENTELER İLE YABANCI SPORCULAR BODRUM'DA OLACAK  


Doğası ve iklim yapısı ile ilkbahar ve özellikle sonbahar aylarında enduro MTB için uygun tüm olanaklara sahip bölgemizde, hafta sonu düzenlenecek Bodrum Enduro Dağ Bisikleti Yarışları'nda yabancı sporcular da yer alacak. Bisiklet turizminin gelişmesine yönelik çalışmalar yapan, 20 yıldır yurt içi ve yurt dışında bisiklet turları düzenleyen Cycle Turkey’in davetlisi olarak bisiklet turizminin dünyadaki öncüsü acentelerin yetkilileri ile Hırvat, Alman, Yunan ve Rus MTB sporcuları ilçemizde olacak. 

 

Acenteler ve yabancı sporcular, yarışlar öncesinde bisikletle karadan, teknelerle de denizden Gökova Körfezi'nde tanıtım turuna katılacak. Bu turda, ülkemizin ve bölgemizin bisiklet turizmine uygun ve hazır olduğu bir kez daha anlatılarak bisiklet rotalarımızı tanıtacağız. 

 

Türkiye Enduro MTB Şampiyonu 4. Ayak final programı 
5 Kasım Cumartesi 
09:00 - Yarış kayıtları ve antrenman başlangıcı, 
14:00 - Antrenman bitiş, 
16:30 - Enduro sıralama turları, 
18:30 - Parkur kapanış. 
20:00 - Teknik toplantı 

6 Kasım Pazar 
10:00 - Yarış start 
15:00 - Kupa töreni,
18:00- Organizasyon kapanış