• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 02 Eylül 2023 17:41

Türk Filmleri Haftası düzenleniyor

Türk Filmleri Haftası düzenleniyor
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın (BOTH), 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek olan 11. Bodrum Türk Filmleri Haftası (BOTH), 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle bulaşacağı belirtildi.Etkinliğin  tanıtımı için düzenlenen toplantıya  tiyatro ve sinema sanatçıları Fikret Kuşkan, Kaan Çakır, Sanatçı Bora Gencer'in ve dernek başkanı Cenk Sezgin katıldı.

voyage otel

 

 

 

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin “Türk sinema kültürünü yüceltmek amacı taşıyan ve Uluslararası bir etkinlik olarak planladığımız Bodrum Türk Filmleri Haftası'nı 11. kez düzenlemekten ve ülkemizin kültür ve tarih başkentlerinden Bodrum ev sahipliğinde gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Sinemanın yeniden eski gücüne kavuşması ve sektör dinamiklerinin Türk Sineması lehine dönmesi hepimiz için mutluluk verici gelişmelerdir. Gerçekleştirdiğimiz bu haftanın bu yönde büyük katkı sağlamasını hedefliyoruz."   Diye konuştu.

 

 

 

FİLMLER ÜCRETSİZ İZLENEBİLECEK

 

 

Film gösterimleri eş zamanlı olarak Cinemarine sinema salonları, Bodrum Kalesi, Mumcular Köy Meydanı, Bodrum Golf Club gibi pek çok farklı mekânda gerçekleşecek. Sinemaseverler belirtilecek salonlarda tüm filmleri ücretsiz izleme şansına da sahip olacak.

 

 

 

MERKEZDEN KÖYLERE UZANAN BİR ETKİLEŞİM

 

 

Halkın kültür sanat faaliyetlerine erişimini amaç edinen Bodrum Türk Filmleri Haftası boyunca, her yıl olduğu gibi bu yıl da yarımadanın köylerinde ücretsiz gösterimler yapılacak. ''Dere Tepe Sinema Günleri'' kapsamında Mumcular Meydanı’nda halka açık kurulacak açık hava sinemasında Türk filmleri gösterimleri olacak. 

 

 

 

SES GETİREN FİLM GÖSTERİMLERİ 

 

 

Bodrum Türk Filmleri Haftası, ses getiren projelerin halkla buluştuğu özel filmleri listesine alıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 11. Bodrum Türk Filmleri Haftası Saygı Ödülleri sektördeki değerli isimlerle buluşacak.  2023 yılı ödüllerinde ilk kez verilecek olanlar, bu yıl kaybettiğimiz değerli sanatçımız Yılmaz Gruda adına, Oya Aydoğan adına ve bir diğeri ise ölümünün 50. yılında saygıyla andığımız Halikarnas Balıkçısı adına bu yıl itibariyle özel ödül verilecek. Program kapsamında eğlenceli bir komedi filmi olan “İllegal Hayatlar” ve başrol oyuncusu Mahsun Karaca, bu senenin oldukça ilgi gören filmlerinden “Kurak Günler” ve başrol oyuncusu Selahattin Paşalı ve Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Zafer Algöz, Melek Baykal gibi değerli isimler Bodrum'da sinemaseverlerle buluşacak.