• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 23 Eylül 2021 11:26

Turizmde hedefler tutmadı: Oteller iflasın eşiğinde

Turizmde hedefler tutmadı: Oteller iflasın eşiğinde
Pandeminin en çok vurduğu sektörlerin başında gelen turizmde işler pek de yolunda gitmiyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye’de otellerin kredi borcunun yüksek olduğunu ve çok ciddi desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Konaklama sektörünün görünümü ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Eresin, sektörün borçlarını ödeyemez durumda olduğunu söyledi.

voyage otel

 

Eresin’in açıklamalarından satır başları şöyle: “İstanbul’daki şehir otellerinin yaklaşık yüzde 20’si pandemi etkisiyle hala kapalı, yeni yıl itibariyle açılmaları planlanıyor.

Türkiye genelinde açık otellerdeki ortalama doluluk oranı ilk sekiz ayda yüzde 44 olarak gerçekleşti, doluluklar 2019’da yüzde 67 seviyesindeydi.


Diken'de yer alan habere göre, Otellerin kredi borcu yüksek, çok ciddi desteğe ihtiyaç var taksitlerin ötelenmesi gerek. Önümüzdeki günlerde Bankalar Birliği ile bir araya gelmeyi planlıyoruz”


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörüne yönelik hedeflerde bir değişiklik olmadığını ve yıl için belirlenen ‘25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir‘ hedefini koruduklarını söylemişti.