• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 15 Nisan 2022 15:33

Turizmcilere uzun vadeli finansman müjdesi!

Turizmcilere uzun vadeli finansman müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizm sektörüne kredi desteği açıklaması yaptı. Buna göre, döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla uzun vadeli finansman imkanı sağlanacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve sanatkarlarla düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla uzun vadeli finansman imkanı sağlanacağını duyurdu.

voyage otel

 

Erdoğan, konuyla ilişkin "Döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9’a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz. Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 Milyar Lirası ihracat, 50 Milyar Lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 Milyar Liralık bir kaynak alırdık." ifadelerini kullanmıştı.

 

Bodrumlu turizmcilerin nakit sorunu bir süredir gündemdeydi. Pandemi döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimiyle, Kredi Garanti Fonu ile bankalar aracılığıyla turizmcilere kredi desteği sunulmuştu. Artan maliyetler nedeniyle zorda olan turizmcilerin, Kredi Garanti Fonu’ndan destek kredisi talepleri red edilmiş ve turizmcilere “destek” adı altında kredi kartı verilmişti. Bu uygulamayı eleştiren turizm dernekleri, borç batağı uyarısı yapmıştı.