• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 20 Şubat 2021 15:31

Turizmciler Aşı Önceliği Talep Ediyor!

Turizmciler Aşı Önceliği Talep Ediyor!
Pandemi nedeniyel geçtiğimiz sene umduğunu bulamayan Muğlalı turizimciler bu sezonun da baş geçirmek istemiyor.  Sezouna az bir zaman kala Muğlalı turizimciler aşılama çağrı yaptı. Başkan Başkan Ercan, aşı önceliği talep etti.

Pandemi nedeniyel geçtiğimiz sene umduğunu bulamayan Muğlalı turizimciler bu sezonun da baş geçirmek istemiyor.  Sezouna az bir zaman kala Muğlalı turizimciler aşılama çağrı yaptı.  Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen “Türkiye Ekonomiyi Konuşuyor” online etkinlik serisinin konuğu olan  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan,  turizm sektörünün durumuna dikakt çekti. Öncelikli aşılama talebinde bulunan Ercan, “Turizmde yok hükmünde sayılabilecek bir yılı geride bıraktık. Her yıl 3 milyonun üzerinde turist ağırlayan Muğla, pandemi dolayısıyla en önemli sektöründe büyük darbe aldı. Yeni bir sezona hazırlanırken turizm çalışanlarımıza aşı önceliği talep ediyoruz" dedi.

voyage otel

 

Turizmden sonra Muğla ekonomisinin en önemli sektörlerinden birinin mermer, doğal taş ve madencilik sektörü olduğunu belirten Muğla TSO Başkanı Mustafa Ercan, “Orman yönetimiyle çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Yeraltındaki madenlerimizi çıkararak ülkemizin ihracatına, işsizlerimizin istihdamına, Muğla olarak yaklaşık 600 milyon dolara ulaşan ihracatımıza katkı sağlamak istiyoruz. Ancak, müracaat edildiği halde 4 yıldır sonuçlandırılmayan izin taleplerimize yanıt verilmiyor. Hem ilimiz hem Türkiye kaybediyor. Yüzde 67’si orman olan ilimizde madencilik için talep ettiğimiz alan yüzde biri bulmuyor” dedi.

 

HİÇBİR TEŞVİKTEN YARARLANAMIYORUZ

 

Muğla Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Hurşit Öztürk de Bodrum, Marmaris, Datça, Dalaman, Fethiye gibi ilçelerin turizm gelirlerinden dolayı Muğla’nın gelişmiş il statüsü kazandığını ancak bunun bir handikap oluşturduğuna dikkat çekti. Bu durum nedeniyle verilen hiçbir teşvikten şehirlerinin yararlanamadığını dile getiren Öztürk, sorunların çözülmesi halinde Muğla’nın narenciye ve yaş sebze meyve üretiminden çam balına kadar pek çok alanda potansiyeli bulunduğunu vurguladı.