• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 11 Mart 2022 10:39

Turizmci kurtuluşu GES' te arıyor

Turizmci kurtuluşu GES' te arıyor
Fahiş elektrik faturaları sonrası yüzde 50'yi aşan masraflarla yeni sezonu karşılamaya hazırlanan turizmciler kurtuluşu  Güneş Enerjisi Sistemleri'nde arıyor. Turizmciler güneş enerjisi ile elektrik giderlerini aza indirerek iflastan kurtulmayı hedefliyor

(BODRUM) Selçuk Arslan -  Elektrik faturaların yüksekliği güneş enerjisi panellerine olan ilgiyi arttırdı. Esnaf daha önceleri müşteri beklerken, şimdi ise taleplere yetişemedikleri öğrenildi.

voyage otel


Elektrik faturaların yüksekliği güneş enerjisi enerjisine olan ilgiyi arttırdı. Yüksek faturalar nedeniyle maliyetleri artan Bodrumlu turizmciler de Güneş Enerjisi Sistemleri'nden yararlanmak için bir dizi proje geliştirdiler.

 

İlk proje geliştiren isim ise Bodrum Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Delfi Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağoğlu oldu. Dağoğlu, kendi oteli için Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) izinlerini aldığını şu an kredi beklediklerini belirtti. Hükümet'ten turizmcilere yenilenebilir enerji yatırımları için teşvik sunmasını talep eden Dağoğlu, “Gelen zamlardan sonra birçok işletmenin ayakta kalması zorlaştı artık. Elektriğin arttığı bu dönemde bir proje geliştirdik. yapacağımız proje ile güneş panellerinden elektrik üreteceğiz. buna ilişkin hazırladığımız projenin onayını aldık. 150 kw elektrik üreteceğiz. Bankalarda sadece işlemlerimiz kaldı. Bu aslında daha önce hedefimiz olan bir projeydi fakat artan zamlar sonrası hayata geçirmek zorunda kaldık. Bu masraflarla ayakta kalmak çok zor artık.  Hükümet'ten turizmcilere yenilenebilir enerji yatırımları için teşvik sunmasını talep ediyoruz" dedi.

 

'OTELCİLERİN KURTULUŞU GES İLE OLACAK'

 

Projenin kendilerine 1 buçuk milyona mal olduğunu söyleyen Dağoğlu, " Bu artık bizim gibi turizmciler için  zorunlu hale geldi. Çok kısa sürede projemiz hayata geçecek. Bu proje ile elektrik masrafımızı aza indirmiş olacağız. Projenin 1.500.000 tl masrafı oldu işletmemize. 3 yıl içinde kendisini amorti edecek gibi duruyor. Esnafın ve turizmcilerin buna ihtiyacı var." diye konuştu.


Projenin başarılı olması halinde BODER çatısı altında Bodrum'daki turizmcilere GES desteği verilecek. Mali ve teknik açıdan proje geliştirilerek turizmcilerin  elektrik giderlerinin azaltılması hedefleniliyor.