• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 14 Nisan 2022 15:08

Turizm dernekleri uyarmıştı! Bodrumlu turizmciler tefecilerin eline düştü! 

Turizm dernekleri uyarmıştı! Bodrumlu turizmciler tefecilerin eline düştü! 
Bodrum’da turizm sezonu öncesi nakit sorunu yaşayan turizmciler turizm bakanlığından beklediği desteği alamayınca çareyi tefecilerden borç para almakta buldu.  Turizm dernekleri geçtiğimiz gün konuya dair uyarıda bulunmuştu

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmde, yaz sezonuna sayılı günler kala işletmelerin nakit para sorunu sürüyor. Gerekli. desteği alamayan Bodrumlu turizimcilerin tefecilerden borç alarak sezona hazırlandıkları iddia edildi. İddiayı gündeme taşıyan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, yaptığı yazılı açıklama ile turizmcilerin mağdur olduğunu belirtti.  

voyage otel

 

Esnafın yaşadığı nakit sorununa dikkat çeken Başkan Kanber, "Çarşı, Pazar yangın yeri! Esnafta yaprak kıpırdamıyor. Fiyatlar günlük, hatta saatlik değişiyor. Oteller, astronomik girdi maliyetleriyle kapılarını açıyor ancak gelecekle ilgili çok ciddi endişeleri var. Hepsi boğazına kadar borçlu! Tefeciden borç para alıp otelini sezona hazırlamaya çalışan işletmecilerimiz var! Bu insanlar çalışacak personel bulmakta ise güçlük çekiyor. Çünkü hiç kimse Bodrum’da çalışmak istemiyor!" dedi.

 

Turizm bakanlığından  işletmelere yönelik herhangi bir desteğin olmadığını söyleyen Başkan Kanber, "Yoksulluk derinleşti, esnaf borcunu ödeyemez, vatandaş geçinemez hâle geldi. Pandemiden ağır darbe ile çıkan turizmci sadece müzik yasaklarıyla değil, daha pek çok sorunla yüz yüze kalmış vaziyette. Turizmci mağdur, turizmci destek bekliyor! Bu işin sorumluluğunu taşıyan Turizm Bakanı’ndan ise çıt çıkmıyor! Sayın Bakan bir tek kendi otelleriyle ve yatırımlarıyla ilgileniyor! Bodrum’un neresine otel yaparsa, o bölgenin altyapısı derhal çözüme kavuşuyor! Geri kalan her yerde, vatandaş çile çekmeye devam ediyor" diye konuştu.

 

Müzik kısıtlamasının kaldırılması talebinde bulunan Başkan Kanber, "Tüm pandemi kısıtlamaları kaldırıldı ancak eğlence sektörünün sesi kısık kalmaya devam ediyor! Bunu anlamak mümkün değil. Bu yasağa göz yumanlar, ekmeğini sahneden ve eğlence sektöründen kazanan binlerce insanın geleceğiyle oynuyor. Bodrum’da mayıs ayı itibariyle sezon başlıyor. Müzik kısıtlaması son bulmadığı takdirde, Türkiye ekonomisine hatırı sayılır döviz girdisi sağlayan Bodrum turizmine çok büyük bir darbe daha vurulmuş olacak" diye konuştu.

 

Bodrumlu turizmcilerin nakit sorunu bir süredir gündemdeyi. Pandemi döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimiyle, Kredi Garanti Fonu ile bankalar aracılığıyla turizmcilere kredi desteği sunulmuştu. Artan maliyetler nedeniyle zorda olan turizmcilerin, Kredi Garanti Fonu’ndan destek kredisi talepleri red edilmiş ve turizmcilere “destek” adı altında kredi kartı verilmişti. Bu uygulamayı eleştiren turizm dernekleri, borç batağı uyarısı yapmıştı.