• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 30 Temmuz 2020 10:39 Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 10:46

Turizm cennetinde yoksulluk dramı: Aile Bayram öncesi sokağa atıldı!

Turizm cennetinde yoksulluk dramı: Aile Bayram öncesi sokağa atıldı!
Bodrum'da Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Funda Çavdar, eşi ve 10 yaşındaki kızıyla sokağa atıldı. Aile küçük kızlarını ise koruyuculuk vakfına verecek

Türkiye'nin tatil cennetinde aile dramı yaşanıyor.  Turgutreis Mahallesi’nde oturan, Turgutreis Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Funda Çavdar, biriken kira borçlarından dolayı haciz memurları eşliğinde evinden çıkartıldı.  Yaklaşık 9 aydır, maddi sıkıntılar yüzünden kira ödeyemeyen Çavdar bir anda sokakta kaldı.

voyage otel

Tarlada çalışırken evin boşaltıldığını öğrenen aile hızlı bir şekilde eve geldiklerinde evlerinde hiçbir eşyanın kalmadığını gördü. Eşyaları koyacak yer bulamayan eşi Fırat ise eşyaların bir kısmını hurdacıya verdi. 

10 yaşındaki çocuklarına daha iyi bir imkan sunamadıkları için Koruncuk Vakfı’na vereceklerini söyleyen gözüyaşlı anne, bayramdan sonraya kadar müsaade istediklerini ancak bayram arifesinde sokakta kaldıklarını açıkladı.

 

Basın mensuplarına gözyaşları içerisinde açıklama yapan Funda Çavdar, yaşadıkları sıkıntıları şu sözlerle anlattı;

“Aslında atılmadık, yasal bir süreçti biz kira borcumuz sebebiyle bu duruma düştük. Kira borcumuzu benim belimin kırılması, 3 ay korseyle yatmam, eşimin Avrupa’da olması sonra bana bakmak için buraya gelmesi. Buraya geldikten sonra geçimimizi sağlamak için marangozluk yapmaya başladı ve o süreçte elektrikli testereyle elini kesince çalışamaz oldu. Biz el sanatları yapıyoruz. Bütün kış çalışıp, yazın satıyoruz. Ben hastalanınca el sanatlarını da satamaz hale geldim. Bu yüzden parasız kaldık. İki seçeneğimiz vardı ya ev kiramızı ödeyecek ve aç kalacaktık. Ya da karnımızı doyurup kiramızı ödeyemeyecektik. Bütün bunları ev sahibimize dile getirdik ama bazı özel sebeplerden dolayı dinlemedi. Biz tekrar ödeyecek hale geldik normale döndük fakat sağ dizimde bir kitle tespit edildi. Annemin yanına gittim İzmit’e tedavi olmak için tam o günlerde duruşmamız vardı. Ben duruşmaya gidemeyince dava tek celsede sonuçlandı” dedi.

 

10 yaşındaki kızını Koruncuk Vakfı’na vermeyi düşündüklerini söyleyen Çavdar, sözlerine şöyle devam etti: “Ben icra müdürlüğüne ev boşaltma işleminin bayram sonrasına kalması için eşimin hastalığını doktor raporu ile götürüp dilekçe verdim. Eşim depresif nöbetler geçiriyor. Dilekçeye ret cevabı vermişler ama beni haberdar etmediler. Biz de o yüzden bayramdan sonraya kaldı sanıyorduk. Bir yandan tarlada çalışıyorum. Orda çalışırken telefon etti icra memurları, biz evi boşaltıyoruz, gelecekseniz gelin biz eşyaları götürürüz dediler. Ev sahibini tanıdık insanlar aradı, avukatı aradı ama ‘yok’ dedi. Biz ilk önce borcumuzu ödemeyi de teklif ettik. 9 aylık mahkemeye intikal eden ödenmemiş bir hukuksal borcumuz var. Hastalıklarımızdan dolayı ödeyemedik ama borcumuzu kapatmayı teklif ettik. Kabul etselerdi, birazını belediye karşılayacaktı, birazını eş dostlarımız karşılayacaktı ama kabul etmedi ev sahibi. ‘Parasını, pulunu istemiyorum evimden çıksın’ diye haber göndermiş. Ben burada bir yardım kuruluşunun başkanıyım. Turgutreis’te tek yardım derneği var. Elele Derneği onun yönetim kurulu başkanıyım. Ben herkese yardım için koşar ve ihtiyaçlarını gidermek için elimden geleni yapardım. Şu anda benim düştüğüm duruma bakın. Kendim için bir şey isteyemedim kimseden. Çocuğumu dün babası ikna etti. ‘Eğer böyle bir şey gelirse başımıza seni Koruncuk Vakfı’na vereceğiz’ dedi. Kızım çok ağladı. ‘Kalacak yerimiz yok kızım, seni daha iyi şartlar beklemiyor’ dedi babası. ‘O zaman kabul ediyorum’ dedi kızım. Koruncuk Vakfı’nı aradık, onlar da kabul etti. 10 yaşında bir kız evladı. Bu sene ortaokula başlayacaktı. Girdiği bütün özel okullardan burs kazandı. Şimdi kızım Koruncuk Vakfı’na gidecek.”