• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 01 Temmuz 2022 13:13

Turgtreis ve çevresinde İmar Planı Revizyonu iptal edildi

Turgtreis ve çevresinde İmar Planı Revizyonu iptal edildi
Turgtreis ve çevresinde İmar Planı Revizyonun iptali kabul edildi. Planın iptal gerekçesinde 1/25000 lik planın daha önceden iptal edildiği ve hukuken var olmayan planda değişiklik yapılamayacağı belirtildi.

Avukat Ersin Uslu yaptığı açıklamada, Turgtreis ve çevresinde İmar Planı Revizyonun iptali kabul edildiğini belirtti.

voyage otel

 

Uslunun, Muğla İdare Mahkemesi nezdinde açtığı Bodrum ilçesi, Turgutreis, Bahçelievler, Akyarlar, Karabağ, Akçaalan, Peksimet islamhaneleri, Dereköy mahallerini kapsayan alanda Muğla ili 1/25000 lik İmar Planı Revizyonun iptali talebim ret edilmişti.

 

Yerel mahkemenin ret kararı üzerine dosyayı istinafa taşıdığını belirten Uslu, Talebim üzerine izmir Bölge İdare mahkemesi 3. İDari Dava Dairesi kararı ile kaldırıldı ve dava konusu imar planı revizyonunun iptaline karar verdi. Ret gerekçesinde, 1/25000 lik planın daha önceden iptal edildiği ve hukuken var olmayan planda değişiklik yapılamayacağı belirtilmektedir. Daha önceden Mahkeme kararı ile iptal edilen ve hukuken var olmayan 1/25000 lik planda nasıl revizyon yapıldığı ve asıl önemlisi de üst ölçekli 1/25000 lik plan olmadan nasıl alt ölçekli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar yapılıp, meclise onaya sunulduğunu Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri halkımıza anlatmalıdır. Dedi.