• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 09 Mart 2023 14:48

Turgay Kaya’ya “HAYIR” dediği talepler için mi çile çektirilmek isteniyor?

Turgay Kaya’ya “HAYIR” dediği talepler için mi çile çektirilmek isteniyor?

Bodrum Haber Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gündoğ, önemli bir yazı kaleme aldı. Gündoğ, bugünki köşesinde bir gizli tanıkın ifadesi ve hakkında soruşturma olmamasında rağmen göreve iade edilmeyen Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın hukuksal süreçini yazdı.

voyage otel

Gündoğ yazısında "Turgay Kaya’ya “HAYIR” dediği talepler için mi çile çektirilmek isteniyor?" diye sordu 

 

Yazının tamamı ise şöyle:

"Önce hedef belirleyip, o hedefi fail yapacaksınız ve bu faile suç uyduracaksınız. Sonra görev yerlerini değiştireceksiniz, baktınız olmuyor “soruşturmanın selameti açısından” görevden alacaksınız.

Karşınızda ki düşmanınız dahi olsa, adil olmalısınız.

Son bir yıldır İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Bodrum Belediyesi’ni sözde denetliyor.

Birinin getirdiği bilirkişi Ali Ağaoğlu’nun teknesinde pozlar veriyor. Diğeri Bodrum’un en lüks şehir otellerinden birinde kalıyor. Keyifleri yerinde sanırım.

Yapılan soruşturmalarda sanırım bir suç unsuru bulamıyorlar ki, evraklar incelendiğinde ilginç bulgulara rastlıyoruz.

Örneğin Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için, görevden uzaklaştırılıyor.

Bunda mahsur yok elbette…

Ancak; Turgay Kaya’nın görevden uzaklaştırılma tarihi 10 Ekim 2022.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Cumhuriyet Baş Savcılığına soruyor, Turgay Kaya hakkında her hangi bir soruşturma ve kovuşturma olup olmadığını.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Aralık 2022 tarihinde yanıt veriyor. İlgili personel hakkında adli bir soruşturma yoktur.

 

Buna rağmen Bodrum Belediye Başkanı, başkan yardımcısı Turgay Kaya’nın görevden uzaklaştırılmasının devamına, yasal olmayan bir şekilde karar veriyor.

 

Görevden alan İçişleri Bakanlığı Müfettişi, “Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca Turgay Kaya hakkında soruşturma var.” diyor. Cumhuriyet Başsavcılığı “Hayır Turgay Kaya hakkında soruşturma yok.” diyor.

Bodrum Belediye Başkanı’ da Mülkiye Müfettişinin soruşturması devam ediyor diye, uzaklaştırmayı uzatıyor.

Ancak Turgay Kaya’nın içinde olmadığı, Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen dosyada olan bazı kişiler görevden uzaklaştırılmıyor. Yine bu dosyada olmayıp ta uzaklaştırılan, halen göreve iade edilmeye personel bulunmakta.

Turgay Kaya; hakkını aramak için idari yargıya başvurduğunda, mahkeme idareye (İçişleri Bakanlığı) savunma için 30 gün veriyor. Baktı yanıt yok, karar vermesi gerekirken 10 günlük yasa dışı bir süre veriyor.

Ve “yürütmenin durdurulması” talebini reddediyor…

Ne hikmetse; Turgay Kaya hakkında savcılık soruşturma dosyasında olmayan ve idari yargıda devam eden dosyaya süresinde verilmeyen, Nisan 2022 tarihli bir ihbar ifadesi, ilgili idare tarafından bulunup dosyasına konuluyor.

Bu ifadenin sahibi daha sonra “tanımadığım şahıslar hakkında, gerçek olmayan beyanlarda bulundum konudan rahatsızım.” diyerek 27 Ocak 2023 tarihinde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe veriyor.

Bu soruşturmalar hakkında beni rahatsız eden çok konu var, zaman zaman dile getireceğim. “Adalet bir gün hepimize lazım.” derken laf olsun diye söylemiyoruz.

Sonuçta adalet elbet yerini bulacak.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda dava açmaya karar verirse, elbet tekrar dosyayı gözden geçirecektir. Dava açılması talep edilen mahkeme imbikleyecektir dosyayı.

Turgay Kaya’ya “HAYIR” dediği talepler için mi çile çektirilmek isteniyor?

Bütün bunlar olurken seyirci kalan Başkan Aras’a soruyorum:

Personelleriniz hakkında İsnat edilen suçlar doğru çıkarsa ne yapmayı planlıyorsunuz? Bütün bunlar olup biterken siz neredeydiniz?

Sizde, helallik isteyip yola devam mı edeceksiniz?

Vesselam

Devamları gelecek"