• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 26 Nisan 2021 11:44

Tunç Soyer'den şiddet gören kadına destek ..

Tunç Soyer'den şiddet gören kadına destek ..
Soyer, "Saldırgan Berk Öcalan'ın yargılanacağı davanın 18 Mayıs'taki ilk duruşmasını takip edeceğini ve Zeynep Ç.'nin yanında olacağını" bildirdi.

Haber Merkezi - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, erkek arkadaşı Berk Öcalan tarafından darp edilen Zeynep Ç.'ye destek açıklaması yaptı. Soyer, "Saldırgan Berk Öcalan'ın yargılanacağı davanın 18 Mayıs'taki ilk duruşmasını takip edeceğini ve Zeynep Ç.'nin yanında olacağını" bildirdi.

voyage otel

Olay, geçen 29 Mart'ta, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ne bağlı Nergis Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda yaşanmıştı. 24 yaşındaki Zeynep Ç., sosyal medya hesabından bir erkeğin fotoğrafını beğendiği öne sürülerek erkek arkadaşı Berk Öcalan tarafından evde, beyzbol sopasıyla darp edilmişti. Kolu kırılan ve vücudunun çok sayıda yerinde morluklar oluşan Zeynep Ç. hastaneden darp raporu alıp polise giderek Berk Öcalan'dan şikayetçi olmuştu. Soruşturma kapsamında başka bir suçtan da hakkında arama kararı bulunan Öcalan, gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

"HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASINI BAŞARACAĞIM"

Saldırganın tutuklu yargılanacağı davanın 18 Mayıs'ta yapılacak ilk duruşması öncesi, ölümden dönen Zeynep Ç.'den bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zeynep Ç., "Benim bu caniyle 18 Mayıs'ta ilk duruşmam var. Ben hayatta kalmayı başardım. Onun hak ettiği cezayı almasını da başaracağım" mesajını paylaştı.

 

"DAYISI BELEDİYE BAŞKANININ ARKADAŞI"

Duruşmanın Karşıyaka Adliyesi'nde saat 14.00'te başlayacağını aktaran Zeynep Ç. "Onun dayısı belediye başkanının arkadaşı. Ama sizi de benim yanımda görmek istiyorum duruşma salonunda" mesajını da ekleyip etiketlediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrı yaptı.

 

"YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN"

Başkan Soyer'den Zeynep Ç.'ye yanıt gecikmedi. Soyer, "Sevgili Zeynep, Yaşadığın zor zamanlarda gösterdiğin cesaretinle gurur duyuyorum. Bu yolda yalnız yürümeyeceksin. 18 Mayıs’ta duruşmaya da geleceğim. Bu haklı mücadele sonuçlanana kadar senin ve tüm kadınların yanında yürümeye devam edeceğim" diyerek destek verdi.