• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 23:02

Tuna Işın adaylığını açıkladı! Sert ve rant odaklı mesajlar verdi!

Tuna Işın adaylığını açıkladı! Sert ve rant odaklı mesajlar verdi!
20 Ağustos’ta gerçekleşecek CHP Bodrum ilçe başkanlığı için Tuna Işın adaylığını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu mesajı verilen adaylık açıklamasında Tuna Işık rant projelerine karşı mücadele söz verdi.

20 Ağustos’ta  gerçekleşecek CHP Bodrum ilçe başkanlığı için Tuna Işın  adaylığını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu mesajı verilen adaylık açıklamasında Tuna Işık rant projelerine karşı mücadele söz verdi. Işın, CHP’li meclis üyesine ait olduğu belirtilen orman alanına imar verilmesine ilişkin ise “ Akbelen için ne düşünüyorsak, Sazköy için de aynı şeyi düşünüyoruz” dedi.

voyage otel

 

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38'inci olağan kurultay için takvim işliyor. Belirlenen takvim doğrultusunda CHP Bodrum İlçe Örgütü’nde  kongre heyecanı yaşanıyor.

 

7 Temmuz Cuma günü başlayan ve 56 mahallede  yapılan delege seçimlerin adından ilçeden yapılan açıklamaya göre 20 Ağustos Pazar günü ilçe başkanlığı seçimleri yapılacak.

 

Konacık Mahallesi’nde bulunan Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan kongrede ilçe başkanlığı yarışı mevcut başkan Başar Bıyıklı ile  Tuna Işın  arasında geçecek.

 

Mevcut başkan Bıyıklı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile adaylığını ilan etmişti. Bıyıklı açıklamasında, “u süreçte delegenin takdisiyle tekrar görev verilirse de görevi en iyi şekilde yapmak için mücadele edeceğiz. 2024 Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Bu süreçte tecrübeli bir yönetim kadrosuyla, tecrübeli bir ilçe başkanı olarak örgütlerimizi en iyi şekilde temsil etmek, Bodrum’daki iktidarımızı sürdürerek sorunların hızlı bir şekilde çözülebileceği kadroları hep beraber belirlemek istiyoruz.” İfadelerini kullanmıştı.

 

Bir diğer aday Tuna Işın ise bugün Bodrum merkezde bulunan CHP İlçe Başkanlığı önünde  çok sayıda partilinin katıldığı bir program ile adaylığını açıkladı. Yaşadıkları cennetin; doğasına, tarihine, kültürel değerlerine sahip çıkmak için aday olduğunu belirtti.

Katılımcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini ifade eden Işın, “ Aklın ve Bilimin yolunda, katılımcılığı rehber edinerek, meslek ve çevre örgütleri, odalar ve muhtarlarımızla birlikte; kent konseyi başta olmak üzere, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla, ortak aklın izini süreceğiz... Esnafımızın, işçimizin, köylümüzün, emekçimizin yanında olmak için geliyoruz... Yoksunun, yoksulun yanında olmak için geliyoruz... Daha kalbimizin yerini unutmadık dostlar, daha kalbimizin yerini unutmadık! Unutanlara inat, solda kalacağımızı, solun değerlerini; yerelde ve genelde iktidara taşıyacağımızı buradan ilan ediyoruz. Zulme ve Yoksulluğa paydos edene kadar mücadelemiz sürecek.” Dedi.

 

Bodrum’da rant odaklı oluşumlara karşı mücadele edeceklerini belirten Işın “Rant odaklı, ulusal ve küresel sermayenin dayatması altında ortak akla, kolektif bir yönetim anlayışına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemin içindeyiz. Bu amaçla; yönetim kurulu toplantılarımızı, asil ve yedek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yapmaya karar verdik. Bunun yanında, ilçe yönetimi olarak kuracağımız ihtisas komisyonlarında; üyelerimizin görüşlerinden, tecrübelerinden, mesleki birikimlerinden en geniş paydada yararlanmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 

SAZKÖY MESAJI VERDİ

 

CHP’li Bodrum Meclis Üyesinin sahibi olduğu belirtilen orman alanına ilişkin verilen imar da eleştiren Işın “Bizi, geleneklerimiz yaşatır, bugün burada yaptığımız şey; sadece bir adaylık açıklaması değildir... Bu bir davettir... Değerlerimize sahip çıkmak adına, o güzel düşlere, O güzel yarınlara ulaşmak adına, doğayı, çevreyi, İnsanı korumak adına, bu uğurda beraber yürümek, beraber başarmak adına, bu bir davettir...Kültürel, tarihi ve doğal mirasımız, KÖKTEN-RANTÇI bu zihniyetin, vicdan yoksunluğuna karşı; Kazdağları, Hatay Dikmece Köyü ve Akbelen Ormanları’nda olduğu gibi, göğüs göğüse mücadele vermektedir... Bu arada içiniz rahat olsun, Akbelen için ne düşünüyorsak, Sazköy için de aynı şeyi düşünüyoruz...” şeklinde konuştu.

 

 

Değişim sürecine ilişkinde mesaj veren Işın, değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtek “Ancak karşı olduğumuz görüşlerin esiri olmadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ilkelerimizin ışığında; demokratik, eşit ve adil bir anlayışla; Cumhuriyet Halk Partisi, mutlaka bu süreçten güçlenerek çıkacak ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetine ve halkına, umut olmaya devam edecektir. Partimizin demokrasi kültürüne güveniyoruz. Yurtsever, aydın, sağduyulu üyelerimiz, bu sürecin en büyük teminatıdır.” Dedi. 

 

CHP'de il kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak. 15 Ekim tarihinde tamamlanacak. Ardından CHP Parti Meclisi, seçimli olağan kurultayın tarihini netleştirecek.