• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 13 Kasım 2021 20:04

Traktörü hacizlik olan çiftçi isyan etti! Traktörümüzden elinizi çekin

  Traktörü hacizlik olan çiftçi  isyan etti! Traktörümüzden elinizi çekin
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kayseri'de çiftçinin sorunlarını dinledi. Borçlarının ertelenmesi talebinin kabul edilmediğini söyleyen çiftçi, "Traktörlerimizden ellerini çeksinler, lütfen" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası, Kayseri’de iki gün boyunca yurttaşların sorunlarını dinledi. 41 kişiden oluşan CHP heyeti, kentin ilçelerin tek tek ziyaret etti. 

voyage otel

 

"ERTELEMİYOR, BİR DE ZAM YAPIYOR"

 

Esnaf Masası heyetinde olan CHP Milletvekili Mürsel Alban, Kayserili bir çiftçi ile sokakta sohbet etti. Üretimden zarar ettiklerini söyleyen Kayserili çiftçi, "Koyun para etmiyor, mazot alamadık. Daha yeni kooperatiften geliyorum, borcu da ertelemiyor, ne yapacağız? Ertelemiyor, bir de zam yapıyor" dedi. 

 

Alban’ın iktidarının üreticilerin bir sorunu olmadığını söylediğini aktarması üzerine çiftçi, "Buyur gidelim vekilim, ben yalan söylüyorsam onlarla siz konuşun. Yalancı Tarım Bakanı mı diyor bunu? Gelsin bizimle konuşsun. Tarlam var, vereyim ona eksin, yüz dönümü gelsin eksin" karşılığını verdi.

 

"BİZİM GİBİ TEZEK KOKUSU MU ALDI"

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin babasının da bakan olduğunu anımsatan çiftçi, "O lojmanda büyüdü, bizim gibi tezek kokusu mu aldı? Lojmanda büyüyen birinin Tarım Bakanlığı'nda işi ne?" diye konuştu. 

CHP'li Alban, Tarım Bakanı'nın tarımı iyi bilmesi gerektiğini vurgularken çiftçi, "Lojmanda büyüyeceksin, tarımı iyi bileceksin. Mümkün değil" dedi. 

 

"BANKARA BORÇLUYUZ, İCRALIĞIZ, DONUMUZA KADAR..."

 

Alban'ın "En büyük sorunun ne" diye sorduğu çiftçi, şu yanıtı verdi: 

"Borcumuzu ertelemiyorlar. Bankalara borçluyuz, icralığız, donumuza kadar... Telefonlar hiç susmuyor, bankalara borcunuz var... Biz hiç para kazanmıyoruz ki vekilim. Koyunları da satamıyorum. Vatandaş et alıp yiyemiyor. Nasıl oluyor ben anlamadın ki. Biz malı satamıyoruz. Alan yok." 

 

"TRAKTÖRÜMÜ TAYYİP ERDOĞAN DA ALAMAZ, YAKARIM YİNE VERMEM, TRAKTÖRÜMÜZDEN BARİ ELİNİZİ ÇEKİN"

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çiftçinin desteklenmesi, mazot, gübre desteği, borçların faizlerinin silinmesi ve traktörlerin haczedilmemesi konusunda söylediklerini hatırlatan Alban'a çiftçi, şunları söyledi:

"Traktörlerimizden ellerini çeksinler, lütfen. Traktörümüz olmaz. Vallahi saklıyoruz. Yakalatmamak için plakasını, tekerini söküyoruz, saklıyoruz. Yoksa kamyona çekici yüklüyor jandarmayla, hiçbir şey de yapamıyoruz. Bu traktörümü Tayyip Erdoğan da alamaz, yakarım yine vermem. Yakarım, vermem. Gelip almaya çalışırlarsa benzin döküp yakacağım, vermeyeceğim. Traktörümüzden bari elinizi çekin, aç mı kalalım biz ya.”

 

"ÇİFTÇİ DESTEKLENECEK, SEN ÜRETECEKSİN"

 

CHP'li Alban, Kılıçdaroğlu'na çiftçinin sorunlarını anlatacaklarını vurgularken, "Siz canınızı sıkmayın, umudunuzu kaybetmeyin. Ne traktörünü yakasın ne de haciz gelsin. Çiftçi desteklenecek, sen üreteceksin" dedi.